A magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő egy kutatás szerint (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 25. - A magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő, naponta átlagosan 1,8 órát töltenek ezeken az internetes felületeken - derül ki a Vodafone Magyarország és az NRC közös kutatásából, amely a közösségi média és online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgálta a fiatalabb, Y és Z generáció, a 16-37 évesek körében.

Bővebben...
 

Grezsa: a Kárpát-medencei óvodaprogram az új magyar önépítés fontos mozzanata (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bős, 2017. szeptember 25. - A Kárpát-medencei óvodaprogram az új magyar önépítés fontos mozzanata, olyan rendszerszintű beavatkozás, amely az egész Kárpát-medence magyar megmaradását szolgálja - jelentette ki Grezsa István, a határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztos hétfőn a felvidéki Bősön, ahol elindította és bemutatta a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program felvidéki részét.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 

Bogárdi Szabó: halálos paradoxon volt a református egyház kompromisszumkötése a pártállammal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 25. - Halálos paradoxonnak nevezte a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke a protestáns múltfeltárásról tartott hétfői budapesti konferencián azt, hogy a református egyház annak idején kompromisszumokat kötött egy olyan politikai hatalommal, amely indulásától kezdve egyik fő programjának tekintette az egyházak megszüntetését.

Bővebben...
 

Kövér László: Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2017. szeptember 25. - Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját, hiszen mind a magyarok, mind az ukránok számára egyaránt a legfontosabb, hogy egészségben és biztonságban tudják a gyermekeiket - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Beregszászon, ahol a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnökeként orvosi eszközöket adott át a beregszászi járási kórház gyermekosztályának.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 

Székely szabadság napja - Felemás ítélet született a jövő évi felvonulásról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár/Marosvásárhely, 2017. szeptember 25. - Első fokon felemás ítéletet hozott a Maros megyei törvényszék a székely szabadság napjára, 2018. március 10-re tervezett marosvásárhelyi felvonulásról.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 

Rákóczi Szövetség: pályázat segíti a nyelvhasználatot Felvidéken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 24. - Felvidék legalább 400 településén még ma is többségben magyarok élnek, ezért is fontos az ő nyelvhasználatukat segíteni - mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Bővebben...
 

Balog: Magyarországnak alkotmányos kötelessége segíteni a kárpátaljai magyarokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2017. szeptember 25. - A kárpátaljai magyarok a szülőföldjükön akarnak boldogulni, Magyarországnak pedig alkotmányos kötelessége ebben segíteni őket - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévnyitóján hétfőn Beregszászon.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 

Az idei emlékévek jegyében szervezik meg a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád, 2017. szeptember 24. - A Szent László- és az Arany-emlékév jegyében szervezik meg az idén a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat, amelyet október elsején nyitnak meg Palicson - hangsúlyozta Sutus Áron, a szervező Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) elnöke vasárnap az MTI-nek.

Bővebben...
 


1. oldal / 2289

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 73 vendég böngészi