A kárpátaljai magyar férfiak 73 évvel ezelőtti elhurcolására emlékeztek Szolyván (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFSzolyva, 2017. november 18. - Gyászünnepséggel, emléktáblák avatásával és koszorúzással emlékeztek meg Kárpátalja magyar férfilakosságának 1944 novemberi, szovjet lágerekbe történt elhurcolásáról szombaton Szolyván, a 73 évvel ezelőtt deportáltak egykori gyűjtőtáborának helyén létesített emlékparkban.

Módosítás dátuma: 2017. november 19. vasárnap Bővebben...
 

Magyar szórvány napja - Az identitás megtartását segítő pályázatokat hirdet a kormány (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 17. - Több, az identitás erősítését szolgáló pályázatot hirdet a nyugat-európai, az észak- és dél-amerikai, az ausztráliai és az új-zélandi magyar diaszpóra számára a kormány - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bővebben...
 

Esélytelen, végső harcra készül a Jobbik-zsoldba szegődött Magyar Nemzet (pestisracok.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2017. november 17. - Bizonytalanság uralkodik a Magyar Nemzet szerkesztőségében a lap jövőjének kérdésében, miután a kedden állítólag önként lemondott D. Horváth Gábort a Kaya Ibrahim-botrányból ismert Schlecht Csaba váltotta a főszerkesztői poszton.

Bővebben...
 

Szijjártó: megdöbbentő és szokatlan, hogy egy demokratikus ország egy szövetséges demokratikus országban médiafinanszírozásba kezd (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 15. - A külgazdasági és külügyminiszter szerint megdöbbentő és merőben szokatlan, hogy "egy demokratikus ország egy szövetséges demokratikus ország területén médiafinanszírozásba kezd saját költségvetési forrásból".

Bővebben...
 

Magyar szórvány napja - Miniszterelnökség: a szórványmagyarság a magyar kultúra védőbástyája (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 15. - A szórványmagyarsághoz tartozók az utolsó bástyái, hű őrzői a magyar kultúrának, ezért a kormányzat számos programmal támogatja megmaradásukat - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára egy szerdai budapesti tanácskozáson.

Bővebben...
 

Az országzászló 75 évvel ezelőtti felvonására emlékeztek Sepsiszentgyörgyön (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2017. november 15. - Történelmi kiállítással emlékeztek szerda este a Sepsiszentgyörgy központjában levő Erzsébet-parkban arra, hogy 75 évvel ezelőtt, 1942 november 15-én avatták a városban az országzászló emlékművet, melynek központi zászlórúdján az egykori magyar országzászló lobogott.

Bővebben...
 

Tarlós: a piarista oktatás a legmodernebb katolicizmust testesíti meg (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 15. - A piarista oktatás megtestesíti a legmodernebb katolicizmust: egyszerre jellemzi a tudomány feltétlen tisztelete és az erős kritikai szellem - mondta a főpolgármester szerdán a piarista rend magyarországi művelődéstörténeti szerepét bemutató kiállítás megnyitóján a budai Várban.

Bővebben...
 

Katolikus iskolanegyed épül Tamásiban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Tamási, 2017. november 13. - Katolikus iskolanegyed épül a Tolna megyei Tamásiban, erre a Pécsi Egyházmegye a következő években kétmilliárd forintot fordít.

Bővebben...
 


1. oldal / 2296

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 176 vendég böngészi