Felavatták és felszentelték a vereckei honfoglalási emlékmű új oltárkövét Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Verecke, 2017. december 10. - Ünnepélyesen felavatták és felszentelték vasárnap a kárpátaljai Vereckén a honfoglalási emlékmű Budapest VII. kerület önkormányzata Fidesz-frakciójának támogatásával készült új oltárkövét, amellyel az ukrán nacionalisták által néhány éve megrongált szakrális gránittömböt pótolták.

Bővebben...
 

Az ukrán külügyminiszter szerint nemhogy 150 ezer, már 100 ezer magyar sem él Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kijev, 2017. december 8. - A Kárpátalján élő magyarok lélekszáma nem 150 ezer, sőt már a 100 ezret sem éri el, mert sokan elhagyják a térséget - írta pénteken Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter a Twitteren, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előző nap Bécsben tett nyilatkozatára reagálva.

Bővebben...
 

A salgótarjáni sortűzről készült Nincs kegyelem című film a Duna World műsorán (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 8. - Az 1956. december 8-i salgótarjáni sortűzről készült Nincs kegyelem című dokumentum-játékfilmet tűzi műsorra péntek este a Duna World csatorna - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Bővebben...
 

Szili Katalin: fontos a nemzetpolitikában létrejött Kárpát-medencei kooperáció (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 8. - Fontos az a Kárpát-medencei kooperáció, amely a nemzetpolitikában létrejött, 2016 a fiatal vállalkozók éve volt, az idei a családi vállalkozások, a jövő esztendő pedig a családok éve lesz - mondta a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott pénteken telefonon az MTI-nek.

Bővebben...
 

Magyar termelői és értékesítési szövetkezet alakult Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Beregszász, 2017. december 7. - A magyar kormány 35 millió forintos támogatásával megalakult a Kárpátaljai Termelői és Értékesítési Szövetkezet (KTÉSZ), a határon túli magyarlakta területek első ilyen szervezete, amely egész Kárpátalján szervezi a magyar vállalkozások termelői tevékenységét és minőségi termékeinek értékesítését - jelentette be Virág László, a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetségének (KMVSZ) elnöke csütörtökön Beregszászon.

Bővebben...
 

Esterházy erkölcsi hagyatékának üzenete, hogy az elveszettnek tűnő ügyért is érdemes küzdeni (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFDunaszerdahely, 2017. december 7. - Esterházy János erkölcsi hagyatékának egyik fontos üzenete, hogy az elveszetnek tűnő ügyekért is érdemes küzdeni - jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol beszédet mondott az Esterházy János halálának 60. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Módosítás dátuma: 2017. december 08. péntek Bővebben...
 

Nyolcszázmillió forintot ad a kormány Rákóczi szülőhelyének felújítására (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Fotomedia fotó

Sátoraljaújhely, 2017. december 7. - A magyar kormány 800 millió forintos támogatást nyújt II. Rákóczi Ferenc szülőhelye, a borsi Rákóczi-kastély felújítására - közölte a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

 

Módosítás dátuma: 2017. december 08. péntek Bővebben...
 

A reformáció, Debrecen és Erdély kapcsolatáról nyílt kiállítás a Déri Múzeumban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Debrecen, 2017. december 4. - A reformáció 500. és a Magyar Református Egyház létrejöttének 450. évfordulóját köszöntő idei debreceni programok záró rendezvényeként a Déri Múzeumban hétfő este megnyitották A hit megtartó ereje - Az erdélyi fejedelemség és Debrecen című kiállítást.

Bővebben...
 


1. oldal / 2300

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 196 vendég böngészi