Főoldal Ajánló Kultúrkör – 2010. június 28.

Kultúrkör – 2010. június 28.

E-mail Nyomtatás PDF

2010. június 28. hétfő
Magyar Rádió
Kossuth adó 20.30-21.00
szerkesztő-riporter: Antall István


Terebessy L. Föld és a magyar Független Képzőművészek Szövetségének kilakoltatása, azaz végrehajtás a műteremben. Az Óbudai Zichy palota tizenhat esztendeje tisztázatlan jogi és tulajdonosi helyzete, azaz kell-e szeretnünk a művészeket, vagy elég lenne élni hagyni őket.

Dévai Katalin és Pázmándi Antal képzőművészek a kialakult áldatlan helyzetről, arról, hogy mi állhat a különös akció hátterében, és hogy az önkormányzatnak van-e fogalma arról, hogy kik a kerületben élő művészek, egyáltalán érdekli-e őket ez.

Ézsiás István szobrászművész a római ösztöndíj nyomán idehozott olasz futurista kiállítás hangsúlyairól,a magyar olasz kapcsolatokról, az Óbudai Egyetem számára átadott kiállítási anyagról és a tárlat sorsáról.
. . .

Paksi Lehel művészettörténész a Király utcai G13 Galéria szellemi hátteréről a kortárs magyar képzőművészet megjelenítésének felelősségéről, művészettörténeti elemzésének dilemmáiról, a magyar képzőművészeti iskolák tendenciáiról, a művek bemutatásának kulturális és üzleti jelentőségéről, egzisztenciális hatásáról.

Bérczi Linda galériavezető a hazai képzőművészet külföldi esélyeiről, a tapasztalható érdeklődésről, a külhoni mecénásokról és gyűjtőkről, a tájékozódási pontokról, a biztonságot jelentő bizonytalansági tényezőkről. A Gozsdu udvar és a Király utca szellemi összefüggéseiről.

Mata Attila szobrászművész a galéria egyik kiállító művésze az alkotó kiszolgáltatottságáról, a munka belső kényszeréről, a plasztikák önmagukat formáló természetéről a szobrokon megjelenő színekről, az önmagát gipsznek mutató bronzról és a megtartó kiállítási lehetőségekről, a közönségfogadtatásról.     

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 215 vendég böngészi