Főoldal Sajtóarchívum tvrhét Barna nőnek más a hangja (tvrhét)

Barna nőnek más a hangja (tvrhét)

E-mail Nyomtatás PDF

1999. április 12. - Tiszta feketében érkezik, akár a holló. Követi a divatot, és télen ez illik a hangulatához - magyarázza Kisfalvi Krisztina. Nyáron majd jöhet a narancssárga és a világoskék.
Szemernyi családi indíttatást sem kapott a színészi pályához, ötéves kora óta sebészorvosnak készült. Egyik tanára a József Attila Színházban segédrendezett, így a gimnáziumban a kulisszák mögé is betekinthetett. Akkor kezdett érdeklődni a színpad iránt. Hétszer jelentkezett a színművészeti főiskolára - sikertelenül. Fölvették viszont az Arany János Színház stúdiójába.
Közben kisebb-nagyobb szerepeket kapott, a színészkamarában vizsgázott, és néhány év múlva megkapta a színészminősítést. Majd leszerződött a „felnőtt" színházhoz. Igazgatóváltáskor az Új Színházhoz került.
- Melyek a legkedvesebb szerepei?   
– A Liliomban Julikát, a díjnyertes Hókirálynöben pedig rablólánykát alakítottam. A Furfangokban Jácint, a Jóembert keresünk című darabban az unokahúg voltam, majd tavaly óta az Üvegcipőben Viola szerepét és a Tótékban Ágikát játszom.
– Egyszer aztán elkezdett szinkronizálni...
– Az első felvétel után azt mondtam, ezt soha többé nem csinálom, annyira nehéznek tűnt.
– Alakított érdekes szinkronszerepet is?
– Elég sokat. Az első nagy „főszerepem" az Anna című - árva kislányról szóló - kanadai sorozat volt. Ebben a főszereplőt - Megan Followst – szinkronizáltam Izgalmas feladat volt, mert tizenkét éves korától huszonkettőig tartott a történet.
- Minek alapján választanak a rendezők hangot a szerephez?
- Általában hasonló hangfekvést, hangszínt keresnek. Észrevettem, hogy arcbéli hasonlóság alapján is választottak. Barna nőnek más a hangja, mint a szőkének. Fontosak más külső jegyek is, így az alak, a testi fölépítés. De nem hagyhatók figyelmen kívül a belső, a lelki jegyek sem. Előfordult, hogy ugyanannak a főszereplőnek az újabb filmjéhez a másik rendező is engem választott, pedig nem tudta, hogy már szinkronizáltam azt a színésznőt. Így jártam Nicole Kidmannal és Rosanna Arquettel.
- Szexfilmet is szinkronizált?
- Csak az HBO francia erotikus sorozatában szerepeltem. Bár ma már egy-egy szerelmes vagy bűnügyi filmben is elég sok az erotika.
- Az ölelkezési jelenethez elég a mikrofon is?
- Ez attól függ, hogy mekkora a stúdió. Egymástól távol, sőt külön-külön fölvett hangokat is lehet úgy keverni, hogy azt a benyomást keltse, mintha egymás mellett készült volna a felvétel.
- Gondolt arra, hogy felkeresi azokat a helyszíneket, ahol a filmek játszódnak?
- Hogyne! Munka közben gyakran ábrándozunk, hogy miért is nem vagyunk ott, azokon a gyönyörű tájakon, kastélyokban, tengerparton... Zétényi Zoltán FOTÓ: 2Z FOTÓ&MÉDIA

Módosítás dátuma: 2010. október 03. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 69 vendég böngészi