Főoldal Sajtóarchívum PopExpressz Bonanza Banzai (PopExpressz)

Bonanza Banzai (PopExpressz)

E-mail Nyomtatás PDF


1991. – Nemcsak füst, láng is -  A trió fekete serege a Pecsában is teltházat csinált - ENGEDÉLY KELL MINDENHEZ, MINT A VILÁGSZTÁROKNÁL - JELENLEG A BONANZA EGY KEMÉNY POPZENEKAR - ACÉLOS SZINTI-MUZSIKA, FELNŐTT, KOMOLY SZÖVEG

Kőkemény billentyűkön masírozó orwelli gondolatok. A függöny felgördült. Hölgyeim és uraim újra 1984-ben vagyunk!
Bemondta a rádió, hogy az összes jegy elővételben elkelt a Petőfi    Csarnokban április 5-re. Ilyen eredménnyel manapság nem sok banda dicsekedhet.
Már hatkor feketéllik a Pecsa környéke a sok BB-rajongótól, s fél hétkor már ki is teszik a megtelt táblát. Több száz csalódott, feketébe bújt, rövid hajú álldogál reménykedve a bejáratnál, de a rendezők hajthatatlanok. Joggal. Benn már az előcsarnok is tele van, s a nézőtér zsúfolásig tömve. Az Emelet legszebb napjaira emlékeztet a hangulat. A feszültséget csak fokozzák a tévéfelvétel előkészületei. Az épület hátsó traktusa lezárt terület, engedély kell a fotózáshoz, és egyáltalán mindenhez. Mint az igazi világsztárok koncertjein. Ami a füstöt illeti, az már nagy... A koncert hatalmas lendülettel kezdődik. A három lemez dalaiból válogatott program jó dramaturgiai egységgé állt össze, s ez különösen fontos ennél az 1(+2) felállású produkciónál. A teljesítmény megkövetelte erőfeszítés „nyomai" hallatszanak, és a patakokban ömlő veríték látszik is Kovács Ákoson. A frontember tényleg átlagon fölülit teljesít: konferál, énekel, gitározik, dobol és ráadásként megmássza a hangfalhegyet is. Ha voltak akik az elmúlt nyári koncertjük után továbbra is kételkedtek a trió sikerében, azok most végképp bizonyítékot kaphattak: kicsiny hazánkban jelenleg a Bonanza Banzai a legjobb kemény popzenekar. A koncert végére igazolódott, hogy nemcsak füst, (ősi) láng is van rendesen. Az óriási siker ráadásul nem mindennapi komoly mondanivalóval párosul. Acélkemény szintetizátor zenéjükhöz társadalmi-politikai üzenetet hegesztettek a szövegekkel. A színpadkép idén kevesebb színt kapott, inkább a fekete-fehér fények domináltak, de illett a lemezborítóhoz. A két szerény billentyűs - Hauber Zsolt és Menczel Gábor - azonban szerepéhez képest is kevés fényt kapott.
Akik nem jutottak be, hogy élőben élvezhessék az 1984 jeligéjű koncertet, azok a Rockstúdió jóvoltából megnézhetik a tévében, sőt az elégedetlenek a KEK-en két ízben is kaphatnak ráadást.
A Electric Body Music-nak nemcsak a Pecsában, hanem az egész országban nagy a jövője! –íz-

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 98 vendég böngészi