Főoldal Sajtóarchívum PopExpressz Rock&Roll Szandi (PopExpressz)

Rock&Roll Szandi (PopExpressz)

E-mail Nyomtatás PDF

 

1991. január 1. - Második aranylemezét háromemeletes habostorával ünnepelte. A szédületes Erkel színházi bulin rockizott és twistelt a tomboló közönség, a hangulat a Hungária legcsillogóbb napjaira emlékeztetett.
Nem tudom, nő-e a kereslet a fehér és a piros micisapka iránt, mindenesetre Szandi megpróbál divatot diktálni. Majd meglátjuk, hogy' sikerül. Egyébként a siker már garantált. Két telt ház az Erkelben, becsületére válnék „öreg" sztároknak, sikercsapatoknak is. Persze Szandi már sztár. Gyereksztár? Nem is tudom. Inkább mini felnőtt sztár. A sikere viszont felülmúlja a legfelnőttebb sztárokét is.
Azon a nyirkos koratéli estén a színpad az egykori Hungária bulik hangulatát idézte, a koncert „dramaturgiája" is a régi szép időkre emlékeztetett. A dicsőségből, a fényből és a tapsból kijutott Faragó Judynak és a régi játszótársaknak, Fekete Gyulának és Szikora Róbertnak is.
Miután „felcsavartuk a szőnyeget", máris Szandi a színen combig rózsaszínben. Egyből mind a kétezrünket levett a lábunkról, és elhitette velünk, hogy a lányoknak nem is kell annyira az a fránya bizonyítvány. Pedig az övé bizony nem hitvány. A közönség eközben elindította véget nem érő virágküldeményeit a rózsaszínű célpont irányába. Közben a jobbnál jobb nóták hatására úgy látszik neki is háromnál sokkal többet dobbant a szíve, így ráfért egy kis pihenő, tekintettel zsenge korára.
Mi idősebbek pedig addig is átmentünk a Hotel Mentholba, egy R&R partira. Egyébként is ide fiatalkorúak nem tarthattak velünk, így a két nővérrel Vikivel és Duci Jucival meg néhány táncospárral folytattuk a bulit.
A jókedv nem hagyott később sem alább, Fenyő Mikivel Szandi motorra pattant és meg sem álltak a következő nótákig. A sebességláz átragadt a kistinikre, és ellepték a színpadot Szandi twistelő tisztelői az alsótagozatból, valamint a nézőtérről. Ezzel a produkció ünnepélyesen népünnepéllyé nyilváníttatott.   
Azt mesélik, Szandi második aranylemezét háromemeletes habostortával ünnepelte ... Kedves egészségére! A kiadók szerint mostanában két lemezt lehet eladni hazánkban: Szandi, első nagylemezét és Szandi második nagylemezét. Ezeket hallgatja az ország apraja nagyja. Egy idő múlva a sok rockizástól és twisteléstől bizonyára jóleső fáradtság lesz úrrá a rajongókon. A nosztalgia korszakot pedig majd fölváltja napjaink zenéje, hogy aztán ismét örömmel hallgassunk egy újabb Fenyő-Szandi féle R&R lemezt. Mert ugyebár varietas delectat, azaz a változatosság gyönyörködtet.
Nemsokára pedig a kellemes éghajlatú Cannes-ban bizonyíthatja tehetségét kis hazánk nagy tinisztárja. Reméljük, hogy a Loko-loko ..., a Tinédzser l'amour angol változata, és a Nyugi doki néhány más Brenda Lee számmal kellő sikert arat az elkényeztetett MIDEM-közönség körében is. (Kép és szöveg: -iz-)




 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 170 vendég böngészi