Főoldal Sajtószoba Az emberközpontú 21. század kihívásairól vitáznak Pannonhalmán

Az emberközpontú 21. század kihívásairól vitáznak Pannonhalmán

E-mail Nyomtatás PDF
Az interneten élõben hallgatható a harmadik Középpont Fórum kerekasztal-vitája
2006.
Az interneten élõben hallgatható a harmadik Középpont Fórum kerekasztal-vitája
2006. január 12. Pannonhalma – A társadalom aktuális problémáiról, új kihívásokról és a szociális ellátórendszerek átalakításának lehetõségeirõl és jövõjérõl vitáznak neves társadalomkutatók, filozófusok, mûvészek, közéleti személyiségek és politikusok a harmadik Középpont Fórumon csütörtökön Pannonhalmán. A házigazdák – Várszegi Asztrik bencés fõapát és Baráth Etele európai ügyekért felelõs tárca nélküli miniszter – , valamint a meghívott résztvevõk – többek között Hankiss Elemér, Stumpf István, Ferge Zsuzsa, Bencze György, P. Szûcs Julianna és Tillmann József – kerekasztal-beszélgetése az interneten élõben követhetõ.

Január 12-én harmadik alkalommal rendezzük meg a múlt év végén útjára indított Középpont Fórum c. vitasorozatot, melynek résztvevõi egy adott társadalmi, gzdasági témában keresik a közös válaszokat, megoldási lehetõségeket. A kerekasztal-beszélgetés helyszíne ezúttal a Pannonhalmi Bencés Fõapátság, a rendezvény házigazdái Várszegi Asztrik fõapát és Baráth Etele európai ügyekért felelõs tárca nélküli miniszter, a vitasorozat kezdeményezõje lesznek.

A csütörtöki „Emberközpontú 21. század” elnevezésû Középpont Fórumon a résztvevõk társadalom aktuális problémáiról, új kihívásokról és a szociális ellátórendszerek átalakításának lehetõségeirõl és jövõjérõl vitáznak.

A meghívottak teljes listája
Balog Zoltán, fõigazgató (Polgári Magyarországért Alapítvány)
Bencze György, filozófus
Donáth László, lelkész, képviselõ (MSZP)
Ferge Zsuzsa, szociológus
Hankiss Elemér, szociológus
Kolosi Tamás, szociológus
Korózs Lajos, politikai államtitkár (ICsSz M), képviselõ (MSZP)
Ladányi János, szociológus, egyetemi tanár (Corvinus Egyetem)
Lendvai Noémi, tanársegéd (Európa-tanulmányok Intézete)
Miszlivetz Ferenc, igazgató (Európa-tanulmányok Intézete)
P. Szûcs Julianna, fõszerkesztõ (Mozgó Világ )
Rosta Gergely, egyetemi adjunktus (Pázmány Péter Katolikus Egyetem)
Stumpf István, elnök (Századvég Alapítvány)
Tillmann József A., képzõmûvész
Vitányi Iván, elnök (Szociáldemokrata Platform), képviselõ (MSZP)

A Középpont Fórum interaktív. A vita csütörtökön 9:30 és 12:30 között élõben hallgatható az interneten a www.magyarorszag.hu, illetve a www.barathetele.hu weboldalon. Ugyanitt az elhangzottakkal kapcsolatban kérdéseket is fel lehetett tenni a vita alatt.


Háttér
A Baráth Etele európai ügyekért felelõs tárca nélküli miniszter által kezdeményezett Középpont Fórum célja, hogy tartalmas, közérthetõ párbeszéd lehetõséget kínáljon különbözõ oldalak, vélemények ütköztetésére, illetve közös álláspontok, irányok meghatározására. A 2005. november 24-én elõször megrendezett – „Dinamikus Gazdaság” elnevezésû – középpont Fórumon többek között Chikán Attila, Cséfalvay Zoltán, Veres János, Vértes András vitáztak a gazdaság dinamizálásának lehetõségeirõl, a szolgáltató-rendszerek reformjának és a foglalkoztatás fejlesztésének lehetséges irányairól. Az „Infrastrukturális rendszerváltás” címû decemberi kerekasztal-beszélgetésen Danuta Hübner regionális politikáért felelõs EU biztos az Európai Unió új költségvetésérõl és ennek regionális politikai összefüggéseirõl tartott elõadást, majd Bojár Iván András (OCTOGON), Cselovszky Zoltán (Új Budapest Központ), Ertsey Attila (Elõlánc), Z. Halmágyi Judit (Erick van Egeraat Associated Architects), Ikvai-Szabó Imre (Fõpolgármesteri Hivatal), Ligeti György (Kurt Levin Alapítvány), Sükösd Miklós (CEU), Schiffer János (Fõpolgármesteri Hivatal) és Szemerey Samu (Építészfórum) vitatták meg a Nemzeti Fejlesztési Terv prioritásait, Budapest és a régiók fejlesztési lehetõségeit.

További információ:
Kardos Anikó: 309 44 46 19
Helyszín: Pannonhalmi Bencés Fõapátság
Idõpont: 2006. január 12. 9:30 – 12:30
www.barathetele.hu www.magyarorszag.hu

Módosítás dátuma: 2006. január 11. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 363 vendég böngészi