Főoldal Sajtószoba Trianon-túra a régi határok mentén

Trianon-túra a régi határok mentén

E-mail Nyomtatás PDF
A körútról folyamatosan tájékoztatnánk az érdeklõdõket, élménybeszámolók, fotók formájában.

 A körútról folyamatosan tájékoztatnánk az érdeklõdõket, élménybeszámolók, fotók formájában. Ily módon is láttatni szeretnénk, mi mindent vesztettünk Trianon után.
Tisztelt Cím!
Levelem elején engedjék meg, hogy bemutatkozzam, Tátrai Viktóriának hívnak.
Egy szokatlan kéréssel fordulok Önökhöz, nemzettársaimhoz.
1983.április 7-én születtem, a Nagy Magyarországtól elcsatolt Felvidéken, (ma Nové Zámkynak csúfolt) Érsekújvárott. Magyarként mindig is fájlaltam azt az igazságtalanságot, melyet nemzetünkre mértek a Trianoni döntés alkalmával. Magyarságom miatti megkülönböztetésekrõl hosszas beszámolót írhatnék, de levelemnek nem célja ez.
A kettõs állampolgárság megszavazása, némiképp elégtételt jelenthetett volna. Tagja voltam a decemberig tartó kampánynak, amely során kiderült, a Magyarországon élõk többsége másként vélekedik. Döntésük súlyát valószínûleg nem mérték fel.
Mindez hozzájárult régi tervünk megvalósításához, hogy barátommal bejárjuk Nagy Magyarország területét, pontosan követve annak határát, kb. 2 hónap alatt. Mindezt úgy, hogy csak egyetlen, a mai Magyarország területén lévõ városba látogatnánk el. Ez pedig a leghûségesebb város: Sopron. A körutat motorkerékpárral, sátorozva tesszük meg, a Trianoni békediktátum évfordulójának napján indulva Sopronból, 2006 júniusában. Dél felé (Ausztria, Vajdaság), majd észak felé haladva (Erdély, Kárpátalja, Felvidék ), utazásunkat úgy idõzítve, hogy Pünkösd napjára a csíksomlyói búcsúra érkezünk. A körútról folyamatosan tájékoztatnánk az érdeklõdõket, élménybeszámolók, fotók formájában. Ily módon is láttatni szeretnénk, mi mindent vesztettünk Trianon után.
Utunk megvalósuláshoz keresünk ezúton támogatókat, akik bármilyen módon (anyagilag vagy egyéb hozzájárulások formájában) segíteni tudnák körutazásunkat, hogy minél teljesebb, átfogó képet tudjunk visszaadni a régvolt Nagy Magyar hazáról. Aki jó ötletnek tartja tervünket, tud néhány tippet további támogatókat illetõen, vagy érdekelnék élménybeszámolóink, kérem jelezzen vissza, az alábbi e-mail címek egyikén :
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Kérésre az útiterv pontos ütemezését küldöm.
Korábbi útjainkról bõvebben : www.erika.cz
Figyelmüket elõre is köszöni :
Tátrai Viktória, Szabó Zoltán
Módosítás dátuma: 2006. január 12. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 316 vendég böngészi