Főoldal film Magyar film nyitja a római Nevető Európa filmszemlét (MTI)

Magyar film nyitja a római Nevető Európa filmszemlét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Róma, 2014. január 10. - Az Orosz Dénes rendezte Poligamy című magyar film nyitja meg a péntek este kezdődő, Nevető Európa (L'Europa che ride) elnevezésű európai filmszemlét Rómában.
A Csányi Sándor és Tompos Kátya főszereplésével 2009-ben készült alkotás lesz az első a február 2-ig tartó, nyolc filmet felvonultató mustrán, amelyet az olasz fővárosnak a Marcello Mastroianniról elnevezett terén működő Moziházban (Casa del Cinema) rendeznek meg. A filmszemlén a magyar film mellett német, osztrák, spanyol, finn, lengyel, román és szlovák alkotások mutatkoznak be a római közönségnek.
A szemlét - prospektusa szerint - a mosoly jegyében rendezik meg, hogy ki lehessen nevetni az előítéleteket és a sztereotípiákat. A filmek a komoly kormányüléseken, a politikai és pénzügyi eseményeken túli, mindannyiunk számára jól ismert Európát kívánja bemutatni a minden országban ugyanúgy szórakoztató szereplőkkel és helyzetekkel.
Az olaszországi Európai Uniós Nemzetek Kulturális Intézete Egyesülete (Eunic) szervezésében zajló filmszemléhez az alkotásaikkal résztvevő nemzetek római kulturális intézetei csatlakoztak - közöttük a Balassi Intézet - Római Magyar Akadémia (RMA) is.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 175 vendég böngészi