Főoldal tárlat Gross Arnold alkotásaiból nyílik kiállítás (MTI)

Gross Arnold alkotásaiból nyílik kiállítás (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2014. február 27. - Gross Arnold Kossuth-díjas magyar grafikus 1950 és 1980 között készült alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely péntektől látható a Cultiris Galériában Budapesten.
A Munkácsy-, Kossuth- és Prima-díjas művész Varázslat című tárlata 17 alkotást, köztük rézkarcokat, ceruza-, tus- és ecsetrajzot vonultat fel - mondta el László Ágnes kommunikációs vezető az MTI-nek.
Az idén 85 éves művész részletgazdag, színes és humoros képein gyermeki mesevilág jelenik meg. Jellegzetes rézkarcain egyetlen négyzetmilliméternyi területet sem hagy szabadon, reális elemekből építi fel szürreális, derűs univerzumát - tette hozzá László Ágnes.
Gross Arnold 1929. november 25-én született Erdélyben, Tordán. 1946-ban jött Budapestre, előbb iparművészetet tanult, majd a Képzőművészeti Főiskolán 1953-ban diplomázott. Mesterei Hincz Gyula, Kádár György, Konecsni György és Koffán Károly voltak.
Az 1950-es évek végétől több mint száz egyéni és csoportos kiállításon mutatta be alkotásait Magyarországon és külföldön, köztük Tokióban, Párizsban, Londonban és Los Angelesben.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 242 vendég böngészi