Főoldal tánc Quadrille Táncfesztivál - középiskolások táncolnak francia négyest Szombathely főterén (MTI)

Quadrille Táncfesztivál - középiskolások táncolnak francia négyest Szombathely főterén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Szombathely, 2014. május 21. - Tánccal köszöntik érettségiző társaikat pénteken délben Szombathely főterén középiskolás diákok: több százan táncolnak egyszerre francia négyest Johann Strauss Denevér című zenéjére - közölte az MTI-vel szerdán a szervező szombathelyi AGORA Kultúrális Központ munkatársa.
Novák Edina elnondta: 2005-ben rendezték meg először a Európai Quadrille Táncfesztivált Közép- és Kelet-Európa 27 városában több mint 17 ezer középiskolás részvételével, Magyarországot már az első évtől kezdve Szombathely képviseli.
Hozzátette: az Európai Quadrille Táncfesztivál (European Quadrille Dance Festival - EQDF) ötletgazdája és jogtulajdonosa a Szlovéniai Táncegyesület, amelynek kezdeményezésére indult a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére építő rendezvény.
Novák Edina szólt arról is: a Guinness-rekordnyilvántartás alapján jelenleg ez a rendezvény számít a legnagyobbnak az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában.
Hozzáfűzte: évről-évre szinte valamennyi helyi középiskola képviselteti magát a rendezvényen, emellett Szombathelyen ezen a hétvégén rendezik meg a Savaria Nemzetközi Táncversenyt is.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 208 vendég böngészi