Főoldal színház Őze Áron: igazolta önmagát a Pesti Magyar Színházzal választott út (MTI)

Őze Áron: igazolta önmagát a Pesti Magyar Színházzal választott út (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2014. augusztus 28. - Őze Áron, a Pesti Magyar Színház igazgatója szerint igazolta önmagát az az út, amelyen a társulattal az elmúlt években jártak, ez abban is megmutatkozik, hogy a színháznak kialakult arculata van és működése gazdasági szempontból is stabil.
Őze Áron, akinek öt évre szóló igazgatói mandátuma decemberben jár le, az évad végén már bejelentette, hogy folytatni szeretné a megkezdett munkát és újra pályázik a színház vezetésére. Az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy július közepén beadta igazgatói pályázatát, a beérkezett anyagokat véleményező szakmai bizottság pedig kedden hallgatta meg a többi pályázóval együtt.
Az igazgató kiemelte: a pályázati kiírásban már szerepel az általuk két és fél éve megkezdett ifjúsági és családi színházi koncepció. "Az eddigi utunkat most a fenntartó legalizálja a pályázati kiíráson keresztül" - mondta, hozzátéve, hogy ezt eddigi munkájuk sikereként értékeli.
A pályázati eljárás menetéről elmondta, hogy a szakmai bizottságnak augusztus 30-ig kell javaslatot tennie a fenntartónak, majd a miniszternek szeptember végéig kell meghoznia döntését. A megbízatás négy évre, 2015. január 1-jétől 2019. január 31-ig szól.
Őze Áron mellett Salamon Suba László rendező, a Budaörsi Játékszín korábbi igazgatója és Zalán János színművész, kommunikációs szakember, a Masterfilm Digital Kft. ügyvezető igazgatója, a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészet Kollégiumának vezetője adta be pályázatát a színház vezetésére.
A pályázók a szakmai bizottságban - a szaktárca három delegáltja mellett - többek között Csiszár Imre rendezővel, Herboly Domonkossal, az Örkény Színház gazdasági vezetőjével, Kolti Helga színművésszel és Borsós Beátával, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatójával találkozhattak. A színház részéről Ruttkay Laura színművész, a szakszervezet részéről pedig Benkő Nóra színművész volt jelen a meghallgatáson.
Őze Áron az általa beadott pályázatról elmondta: abban azt írták le, hogy az általuk már megvalósított koncepciót milyen irányba, hogyan folytatnák egy erősebb felépítményben, következetesebben végiggondolva. Erről szól többek között a Csukás István-díj megalapítása és színházpedagógiai programjuk folytatása is - tette hozzá.
Megjegyezte, hogy nehézségek - mint minden kulturális intézmény életében - a Pesti Magyar Színházban is vannak, ám ezeket meg kell tudni közösen oldani. A pályázatban leírtakat felelősen végiggondolták, nem szerepel olyan elképzelés benne, amely nem megvalósítható - hangsúlyozta.
Véleménye szerint a pályázati kiírás minden pontjának megfelel az általuk benyújtott anyag, erre vonatkozólag a bizottsági meghallgatáson kapott is pozitív irányú észrevételeket. "Nagyon jó hangulatú beszélgetésben vehettem részt" - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy a pályázatot a folyamat lezárulta után nyilvánossá fogja tenni.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 349 vendég böngészi