Főoldal tárlat Szegő György és Medgyes Piroska irányítják a Műcsarnokot (MTI)

Szegő György és Medgyes Piroska irányítják a Műcsarnokot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2014. szeptember 1. - Hétfőtől kettős ügyvezetői struktúra lép életbe a Műcsarnokban: a művészeti igazgatói feladatokat Szegő György, az I. Építészeti Nemzeti Szalon kurátora, a gazdasági igazgatói teendőket pedig Medgyes Piroska, a Műcsarnok eddigi megbízott ügyvezetője látja el.

Az intézmény éléről 2013. augusztus 31-én távozott az előző igazgató, Gulyás Gábor, a Műcsarnokot azóta megbízott ügyvezetőként Medgyes Piroska vezette.
Az intézmény tulajdonosa, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 2014 júniusában írt ki meghívásos pályázatot, amelyre gazdasági vezetőnek Medgyes Piroskát, művészeti igazgatónak pedig Szegő György építészt, látvány- és díszlettervezőt, művészeti írót, egyetemi tanárt, az Új Magyar Építőművészet főszerkesztőjét hívták meg.
"A szakmai, művészeti kérdésekben, az éves művészeti munkaterv kialakításában a kezdeményező, ügykezelő és ügygondnok feladatokért Szegő György lesz a felelős, az intézmény szervezeti, gazdasági működtetését, valamint az ezzel kapcsolatos gyakorlati munka szakmai programjának kidolgozását Medgyes Piroska látja el szeptembertől" - mondta el korábban az MTI-nek Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára.
Szegő György 2013 vége óta működik együtt a Műcsarnok stábjával az I. Építészeti Nemzeti Szalon kurátoraként, Medgyes Piroska pedig csaknem másfél évtizede dolgozik különböző gazdasági vezetői pozíciókban a kortárs művészeti kiállítóhelyen belül, ő vitte végig többek közt azt az időszakot is, amikor az intézmény költségvetési intézményből 2007-ben nonprofit társasággá alakult.

 

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 225 vendég böngészi