Főoldal színház A Csongor és Tündével kezdi az évadot a szolnoki Szigligeti Színház (MTI)

A Csongor és Tündével kezdi az évadot a szolnoki Szigligeti Színház (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Szolnok, 2014. szeptember 2. - Az új szezonban elsőként Vörösmarty Mihály 1830-ban írt drámai költeményét, a Csongor és Tündét mutatják be Kiss József rendezésében a szolnoki Szigligeti Színházban - közölte Balázs Péter igazgató a teátrum keddi évadnyitó társulati ülésén. Bejelentette azt is, hogy harmadszor is pályázik a színházigazgatói posztra.
Szavai szerint a 2014/2015-ös évad repertoárját úgy állították össze, hogy azt minden korosztály számára vonzóvá tegyék, így a műsorban drámai költemény, rockopera, operett, mesejáték és bohózat egyaránt szerepel.
Október 17-én Csehov egyik legismertebb művével, a Cseresznyéskerttel folytatódik a bemutatók sora, a művet vendégrendezőkét Szinetár Miklós állítja színpadra. Szintén októberben a szolnoki társulat vendégeskedik a budapesti Nemzeti Színházban A kaktusz virágával és a fővárosi színház is előadást tart az alföldi megyeszékhelyen. November 21-én a Breffort-Monot szerzőpáros Irma, te Édes című zenés komédiája következik.
A Szigligeti kamaraszínházában, a Szín-Mű-Helyben november 22-én a kortárs amerikai író, Mark Dunn Öt nő az esőben című vígjátékát mutatják be Radó Denise irányításával.
A szolnoki színházból ezúttal is - immár nyolcadszor - látható majd televíziós szilveszteri gála, ám most felvételről, amelyet november végén rögzítenek. Emellett szilveszteri műsor is lesz az óév utolsó napján a teátrumban, az előző hét gála legsikeresebb produkcióit elevenítik fel.
Jövőre az 1981-ben íródott első magyar rockoperát, Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor művét, a Sztárcsinálókat, míg hagyományosnak számító operettként Lehár Ferenc Luxemburg grófját láthatják a nézők.
A társulat előtt Balázs Péter közölte, hogy 2007 és 2011 után 2015-ben harmadszor is megpályázza a szolnoki színház igazgatói állását. Balázs Péter jelenlegi megbízatása 2015 júniusában jár le.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 448 vendég böngészi