Főoldal színház Kiírták a pályázatot négy fővárosi színház vezetésére (MTI)

Kiírták a pályázatot négy fővárosi színház vezetésére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2014. december 8. - Kiírta a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat a Budapest Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, az Örkény Színház és a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatói posztjára, a megbízatások ötéves időtartamra szólnak.
A Budapest Bábszínház Közhasznú Nonprofit Kft., a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Kft., az Örkény István Színház Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szabad Tér Színház Közhasznú Nonprofit Kft. jelenlegi ügyvezetőjének megbízatása 2015. január 31-én jár le. Az előadóművészeti törvény értelmében a vezetői feladatok ellátására pályázatot kell kiírni.
A pályázatok kiírásáról november 26-i ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés. A pályázati felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján hétfőn tették közzé. A pályázatokat a megjelenést követő 30 napon belül várják.
A kormany.hu-n megjelent kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2015. február 1-jétől 2020. január 31-ig tölthetik be a nyertesek.
A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.
A pályázatokat véleményező szakmai bizottságokba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta.
A Fővárosi Közgyűlés arról is döntött, hogy amennyiben a pályázati eljárás január 31-ig nem zárul le, akkor február 1-jétől a jelenlegi vezetők - a Budapest Bábszínház esetében Meczner János, a Kolibri Színház esetében Novák János, az Örkény Színháznál Mácsai Pál, a Szabad Tér Színháznál pedig Bán Teodóra - megbízatása az új ügyvezető megválasztásáig tart.
A Vígszínház vezetői pályázatának kiírásáról is döntött november 26-i ülésén a Fővárosi Közgyűlés, annak megjelentetési határideje azonban december 31.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 235 vendég böngészi