Főoldal könyv Válogatott interjúgyűjteménnyel jelentkezik Jókai Anna (MTI)

Válogatott interjúgyűjteménnyel jelentkezik Jókai Anna (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2015. április 23. - Válogatott interjúgyűjteménnyel jelentkezik a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából Jókai Anna kétszeres Kossuth-díjas írónő, a nemzet művésze - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Az Írók Alapítványa és a Széphalom Könyvműhely közös gondozásában megjelenő, Válaszoltam című kötetet vasárnap délután 15 órakor mutatják be a Szabó Magda teremben, az alkalom moderátora az idén szintén Kossuth-díjjal kitüntetett Mezey Katalin lesz.
Jókai Anna elmondta: a bemutatót egyfajta "nyílt interjúként" kívánják megrendezni, vagyis az eseményen bárki bármilyen témában kérdezheti őt. Az esemény után az írónő dedikálja új könyvét.
Az M1 aktuális csatorna műsorában Jókai Anna arról is beszélt, hogy csütörtök este jótékonysági gálakoncertet tartanak a Duna Palotában, a bevétellel a kárpátaljai nyugdíjas pedagógusokat fogják támogatni.
"Ha nincs az a kegyelem, hogy ma író lehetek, akkor én is nyugdíjas pedagógus lennék" - indokolta Jókai Anna, a jótékonysági esemény fővédnöke, hogy miért szervezték az estet.
Hozzátette: az anyaországnak kötelessége támogatni a határon túl élő, nehéz helyzetbe került magyarokat, Kárpátalján pedig jelenleg egy átlagos nyugdíj alig 9-10 ezer forintot tesz ki, amely hatalmas megélhetési gondokkal jár.
A jótékonysági eseményen mások mellett Császár Angela színművész, a Duna Szimfonikus Zenekar vonós szólistái, Török Tilla előadóművész, valamint Hűvösvölgyi Ildikó színművész lépnek fel.

 

Módosítás dátuma: 2015. április 23. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 425 vendég böngészi