Főoldal színház Pécsi Nyári Színház - Tizenegy produkció szerepel műsoron (MTI)

Pécsi Nyári Színház - Tizenegy produkció szerepel műsoron (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pécs, 2015. június 8. - Tizenegy produkcióra, köztük táncestre, bohózatra, musicalre, burleszkre, színműre és komédiára is várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház június 20. és augusztus 9. között a baranyai megyeszékhelyen.
Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója, a nyári játékok főszervezője a hétfői programismertető sajtótájékoztatón elmondta: az 1978-ban indult kulturális eseménysorozat a Káptalan utcai szabadtéri színpadon és a nyugati várfalsétánynál tizennyolc este ígér tartalmas kikapcsolódást.
A produkciók közül kiemelte a Ray Cooney Vészhelyzetben, avagy a család ellen nincs orvosság című előadását, amelyet a nyári színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös darabjaként, Böhm György rendezésében Besenczi Árpád főszereplésével láthatnak az érdeklődők.
A programok sorában szerepel a Mecsek Táncegyüttes Nemzedékek című jubileumi előadása, a Pódium Színház Brandon Thomas-Aldobólyi Nagy György-Szenes Iván Charley nénje című zenés bohózata, amelyet Háda János rendezett, valamint a Bánfalvy Stúdió Ray Cooney-John Chapman Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett című, Horváth Csaba által rendezett bulvár burleszkje.
Szabó Magda Abigél című művét szintén a Bánfalvy Stúdió előadásában, de Szikora János rendezésében, a Macdermot-Gerom Ragni-James Rado Hair című Broadway musicalét az Orlai Produkciós Irodának köszönhetően, Mohácsi János rendezésében láthatja a közönség.
Önálló esttel jelentkezik a L'art pour l'art Társulat, Ken Ludwig Botrány az operában című, Mikó István rendezte komédiáját a Budapesti Fogi-Bulvárszínház, Ernest Thompson Aranytó című és Gálffi László rendezői munkáját dicsérő színművét a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda Rendező hozza el Pécsre.
Ivancsics Ilona és Színtársulata Michel André-Fényes Szabolcs-Szenes Iván Lulu című, Koltai Róbert által rendezett zenés bűnügyi komédiájára, off-programként pedig az Escargo Hajója Parti Nagy Lajos Ibusár zenés szappanoperájára várja a közönséget. Utóbbi darabot Tóth Zoltán és Tölgyfa Gergely rendezte.
Vidákovics Szláven szólt arról, hogy a nyári színház a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) és a színházi évad kezdete közötti űrt próbálja meg kitölteni színvonalas, sok neves művészt felvonultató előadásokkal.
Megjegyezte, hogy a produkciók iránt egyre több hazai és külföldi turista érdeklődik, így elmondható, hogy az idén 27-30 millió forintból gazdálkodó nyári színház hozzájárul a turizmus erősítéséhez.
Őri László, Pécs fideszes alpolgármestere örömének adott hangot, hogy az előadások sorát az a Mecsek Táncegyüttes nyitja meg, amely immár hat évtizede ápolja a hagyományokat és a tánckultúrát a fiatalokkal is igyekszik megszerettetni.
A Pécsi Nyári Színházról részletesebb információk a www.pecsinyariszinhaz.hu oldalon olvashatók.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 99 vendég böngészi