Főoldal színház Sikeres évadot zárt a Soproni Petőfi Színház (MTI)

Sikeres évadot zárt a Soproni Petőfi Színház (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFSopron, 2015. június 16. - Sikeres évadot zárt a Soproni Petőfi Színház, amely 10 600 bérletessel és átlagosan nyolcvanszázalékos látogatottságú előadásokkal zárta a szezont – mondta a teátrum igazgatója a kedden tartott évadzáró társulati ülés után az MTI-nek.

Pataki András kifejtette, a bérletesek számának növekedése a három évvel ezelőtt elindított színháznevelési programnak is köszönhető. Az ifjúsági korosztály mellett az óvodások is nagy számban látogatják az előadásokat.
Hozzátette, jól fogadta a közönség az előadásokat, Az elveszett levél című Caragiale-darabra 1200 jegyet adtak el bérleten kívül, a Zene, New York, Szerelem című musical és a Csárdáskirálynő telt házzal futott, A Végtelen Európa című táncfantáziából pedig 23 előadást játszottak.
A vendégszereplésekről szólva elmondta, hogy a társulat a szezon kezdetén Az üvegcipő című darabbal vehetett részt a Thália Színházban a Vidéki Színházak Fesztiválján, a Magyar Elektrával a Nemzeti Színházban szerepelhettek, a Hatalmas Színrabló című zenés mesejátékkal pedig egy vajdasági turnén vehettek részt.
A társulat közreműködésével két játékfilmet is forgattak a szezonban: a Képtelen történet a holokauszt-emlékévhez csatlakozva készült, a Csonka délibáb pedig a hortobágyi kitelepítésekről szól. Mindkét filmet a Duna televízió vetíti majd.
A teátrum vezetője hozzátette: a következő szezonra magyar évadot hirdettek, az önálló soproni színház megalapításának 25. évfordulójára. Ennek keretében a nagyszínpadon felnőtt bérletben csak magyar szerzők darabjait mutatják be.

 


Nyáron A revizor című előadással júliusban vendégeskedik az Esztergomi Várszínházban, az Énekes madár című népjátékkal Magyarpolányban, Hegykőn, Vászolyban és Mikházán. A Csárdáskirálynő pedig a pénteken nyíló fertőrákosi barlangszínház műsorán szerepel augusztusban.
A színház Nívódíját idén Ács Tamás színművész kapta, az Év táncosa címet, amelyet először adtak át, Szalai Dóra, a Sopron Balett tagja érdemelte ki.

Módosítás dátuma: 2015. június 18. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 228 vendég böngészi