Főoldal tánc Japán turnéra készül a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (MTI)

Japán turnéra készül a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2016. január 13. - Japánba indul turnézni a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely február elejétől március közepéig harmincszor fog színpadra lépni a kelet-ázsiai ország nagyvárosaiban.
Zsuráfszky Zoltán, az együttes művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában elmondta, hatalmas öröm számára, hogy a társulat ismét Japánban fog turnézni.
A Kossuth-díjas táncművész, koreográfus hozzátette, nem csupán Tokióban töltenek jó pár napot, hanem február 3. és március 17. között északtól délig beutazzák a szigetországot és harmincszor lépnek színpadra.
Három különböző műsorral készülnek. Az egyik egy folklórválogatás a Kárpát-medence kincseiből - ezt hússzor fogják előadni -, a másikban az új koreográfiáké a főszerep, míg a harmadik egy improvizatív műsor, amelyben húszperces blokkokban mutatják be egy-egy tájegység - például a Dunántúl, Kalotaszeg, Szatmár és a Mezőség - táncanyagát.
A turnéra tizenhat pár táncossal, hat zenésszel és hatalmas stábbal indul útnak az együttes. Zsuráfszky Zoltán továbbá tanítani is fog Japán. A táncművész elmondta, hogy a japán kultúrában inkább a templomi táncok dominálnak, ám a japánok nagyon szeretik a világ táncait; ismerik például a szlovák, a sváb és a délszláv táncanyagot is.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 110 vendég böngészi