Főoldal film A Berlinale fesztiválon lesz Fliegauf Bence Liliom ösvényének világpremiere (MTI)

A Berlinale fesztiválon lesz Fliegauf Bence Liliom ösvényének világpremiere (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. január 19. - A 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon lesz Fliegauf Bence Liliom ösvény című új játékfilmjének világpremiere - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel kedden.
A közlemény szerint a világszerte számos rangos fesztiváldíjjal méltatott Rengeteg, Dealer, Tejút, Womb és Csak a szél című filmek forgatókönyvíró-rendezője, Fliegauf Bence legújabb alkotása a február 11-én megnyíló rangos seregszemle Forum programjában lesz látható, amely az avantgárd, innovatív és formabontó kísérleti filmalkotások elsőszámú bemutatkozási platformja.
A Berlinale részeként 46. alkalommal megszervezett programban korábban olyan filmtörténeti jelentőségű alkotások világpremierére került sor, mint Claude Lanzmann Shoah vagy Tarr Béla Sátántangó című filmje. Fliegauf Bence Rengeteg és Dealer című filmjeivel korábban már szerepelt a Fórumban, és mindkét filmje több díjat kapott független zsűritől.
Mint a közlemény fogalmaz, a Liliom ösvény története egy anyáról és fiáról szól, akik "lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az anya meséről mesére avatja be fiát a múltba. Az emlékek kísértik őket, de nem hátrálnak. Szembenéznek a démonokkal, és meglovagolják őket". A film főszerepeiben Stefanovics Angéla és a nyolcéves Sótonyi Bálint látható.
A Duna holtágán és a budai hegyekben forgatott alkotás operatőre Lovasi Zoltán volt, akivel Fliegauf Bence első mozifilmje, a 2003-ban készült Rengeteg óta alkot együtt rendszeresen. A Fraktál Film gyártásában készült alkotás producere Mesterházy Ernő és Mécs Mónika. A Filmalap a Liliom ösvény fejlesztését és gyártását 367 millió forinttal támogatta - olvasható a közleményben.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 149 vendég böngészi