Főoldal színház Hat bemutatót tartanak a soproni a színházi klubban (MTI)

Hat bemutatót tartanak a soproni a színházi klubban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Sopron, 2016. január 30. - Kortárs magyar darabokat láthat a soproni színházi klub közönsége idén, a teátrum jubileumi évében.

A város képviselő-testülete ugyanis 25 éve döntött az önálló Soproni Petőfi Színház megalapításáról.
Pataki András igazgató az MTI-nek kifejtette: tavaly januárban indították el a teátrum színházi klubját azzal a céllal, hogy még szorosabbra fűzhessék a kapcsolatot a nézőkkel. A klub repertoárján kamaraszínházszerű előadások, valamint egyéb kulturális rendezvények, például könyvbemutatók szerepelnek. Tavaly elsősorban felolvasó-színházi keretek között régi magyar darabokat, így például Csokonai Vitéz Mihály Culturáját vagy Madách Imrétől A civilizátort vitték színre.
Pataki András kiemelte, hogy idén hat bemutatóval készülnek, kortárs magyar szerzők műveit dolgozzák fel. A színházi klub közönsége főleg drámai előadásokat láthat majd, mint Hedry Mária Kelj fel és járj című színjátékát vagy Tóth Árpád Ferenctől a Vadalmát. A bemutatók között lesz egy krimi is: Brunner Tamás Ötórai gyilkosság című munkája. E
Pataki András arról is beszélt, hogy színházi klub előadásai nem egy-két szereplős darabok, van, amelyikben tíz színész is látható. Számukra ez egy egészen más közeg, itt ugyanis igazi találkozások vannak - fogalmazott az igazgató. Hozzátette: az előadások végén fórum van, a nézők kérdezhetnek, véleményt formálhatnak.
A direktor elmondta, hogy a soproni színházi klubnak kialakult egy 70-80 fős törzsközönsége, a többségnek bérlete is van. Pataki András szerint ez egy ideális létszám, hiszen a helyszínt adó színházi aulában mintegy 100-an férnek el. A rendezvények ugyanakkor nyíltak, tehát előzetes regisztráció után bárki csatlakozhat - mondta.
Az első idei bemutató február 17-én lesz, Gabnai Sándor művét, a Boszorkánybordát Németh Ervin rendezi.

 

Módosítás dátuma: 2016. január 30. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 381 vendég böngészi