Főoldal Média Orbán Viktor köre venné meg a Népszabadságot? (HVG)

Orbán Viktor köre venné meg a Népszabadságot? (HVG)

E-mail Nyomtatás PDF

2016. június 15. - Habony-közeli céghez kerülhet a baloldali napilap - írta a Népszava.
A Népszava információi szerint találkozót kért Orbán Viktor miniszterelnöktől a Népszabadságot is birtokló Vienna Capital Partners (VCP) főtulajdonosa. Az egyelőre meg nem erősített tárgyalás témája a politikai napilap sorsa lehet, a Népszava forrásai szerint ugyanis Heinrich Pecina osztrák üzletember a lap eladásáról kíván tárgyalni a kormányfővel. A vevő Habony Árpád – vagy valamilyen érdekeltsége – lehet.
Korábban több alkalommal is felmerült a sajtóban, hogy miután tavaly nyáron lezárult a Népszabadság Zrt. többségi tulajdonosának felvásárlási akciója, a VCP egyik leányvállalata pedig 99,88 százalékos tulajdonosa lett a Népszabadság Zrt.-nek (0,12 százalék szerkesztőségi közös tulajdonban van), Pecina mégis megválna a laptól – írja a Népszava. Sőt, egyes források folyamatosan arról számoltak be: Spéder Zoltán, valamint Habony Árpád is feltűnt kérőként.
A HVG is mozgást érzékelt a Népszabadságnál
A Népszabadság sorsáról szóló találgatásokról, illetve fejleményekről a HVG e heti száma is ír. A Spéder Zoltán ügy hátterét feltáró írás kitér arra a kérdésre, hogy mi történhet a nyomdával is rendelkező Mediaworks-csoporttal, amelynek befolyásos a napilaprészlege: a Népszabadság és a Világgazdaság mellett a megyei lapok egy részét is kézben tartja. Márpedig sokak szerint Spéderen keresztül vezet az út a 16 milliárd forintos árbevételű céghez. Részint mert az általa elnökölt FHB Jelzálogbankban a sajtóvállalatot tulajdonló Heinrich Pecina osztrák üzletember társa, másrészt „Spéder-emberek” bukkantak fel a cégnél – mint például a korábban a Napi Gazdaságot irányító Rónai Balázs vezérigazgató. Vannak azonban olyanok, akik úgy spekulálnak, hogy Habony is betette a lábát, amit olyan jelekből olvasnak ki, hogy a Modern Media Groupjától igazolt vezetőt, Madarász Jánost az országos lapjaihoz a Mediaworks.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 309 vendég böngészi