Főoldal Krónika Zrínyi-emlékév - Emléktáblát avatnak Zrínyi Miklós tiszteletére Ausztriában (MTI)

Zrínyi-emlékév - Emléktáblát avatnak Zrínyi Miklós tiszteletére Ausztriában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bécs, 2016. december 9. - Emléktáblát avatnak Zrínyi Miklós halálának 450. évfordulója alkalmából szombaton Burgenlandban, a monyorókeréki (Eberau) Erdődy-kastélynál. Az esemény a Zrínyi Miklós-Szigetvár 1566 emlékév része.
Szombaton három nemzet együtt emlékezik Zrínyire Monyorókerék (Eberau) településen. Az emléktáblát a Burgenlandi Horvát Kultúregyesület, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület, Magyarország ausztriai nagykövetsége és a Horvát Köztársaság ausztriai nagykövetsége állítja.
A magyar, horvát és német nyelvű tábla szövege szerint Zrínyi Miklós Szigetvár hőse 1564. szeptember 21-én a monyorókeréki kastélyban vette el második feleségét, Rosenberg Évát.
Az avatóünnepségen részt vesz Johann Weber monyorókeréki és Vass Péter szigetvári polgármester, a burgenlandi tartományi kormány részéről többek között Verena Dunst tartományi tanácsos, Vesna Cvjetkovic bécsi horvát és Perényi János bécsi magyar nagykövet, Stanko Horvath, a Burgenlandi Horvát Kultúregyesület és Zsótér Írisz, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület elnöke.
Jelen lesz még a horvátországi Zrínyi Gárda és a megemlékezésen a Zrínyi 1566 című rockmusicalből is előadnak részleteket.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 113 vendég böngészi