Főoldal Kárpát-medence Másodszor rendezik meg Torockón a Double Rise összművészeti fesztivált (MTI)

Másodszor rendezik meg Torockón a Double Rise összművészeti fesztivált (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. június 14. - Másodszor rendezik meg június 29. és július 2. között az erdélyi Torockón a Double Rise összművészeti fesztivált - tájékoztattak szerdai közleményükben a szervezők.
A fesztiválon idén nem csak erdélyi és magyarországi együttesek állnak a közönség elé. A záróbulin például a balkáni zenét játszó Boban Markovic Orkestar rézfúvós banda muzsikál. A Székelykő lábánál fekvő településen 15 fesztiválhelyszínen több mint száz nappali programot, valamint egy kis és egy nagyszínpadon koncertek sorozatát kínálják a szervezők.
A nappali programok között lesznek kiállítások, színházi előadások, író-olvasó találkozók, íjászat és filmvetítések, de gondoltak a gasztronómiai élményekre vágyókra, a borkedvelőkre, valamint a kisgyermekes családokra is. Utóbbiak számára a fesztiválóvoda biztosítja a kikapcsolódás lehetőségét.
A torockói nagyszínpadon lép fel többek között a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, a Kistehén, a Bagossy Brothers Company és a Margaret Island, és itt állhat a közönség elé a Muzsikás Együttes, Lajkó Félix és az Óperentzia, valamint a Csík zenekar is.
A fesztivál folkudvarában olyan népzenei együtteseknek lehet majd tapsolni, mint Szalonna és bandája, a Tokos zenekar, a Parno Graszt, valamint a Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató felfedezettjei.
Az első erdélyi összművészeti fesztivált tavaly rendezték meg Torockón. A rendezvény címe egyébként arra utal, hogy a Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál négy napjára idén is nyolc napfelkeltét ígérnek a szervezők.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 203 vendég böngészi