Főoldal Kárpát-medence Több mint 60 ezer látogatója volt a nagyváradi Szent László Napoknak (MTI)

Több mint 60 ezer látogatója volt a nagyváradi Szent László Napoknak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2017. július 3. - Több mint 60 ezren látogatták a nagyváradi Szent László Napok mintegy 120 programját - olvasható a szervezők által hétfőn kiadott közleményben.
Mihálka Melinda programigazgató elmondta: a június 19. és 25. között tartott fesztivál nulladik napjával együtt nyolc napon keresztül összesen 120 program volt. A 60 ezres látogatói szám rekordot jelent az ötödik alkalommal megrendezett kulturális fesztivál történetében.
A legnagyobb sikernek az esti koncertek örvendtek, amelyekre csaknem 50 ezren látogattak ki. Legtöbben a fesztivál záróestjén fellépő Omega együttesre voltak kíváncsiak, ezen a koncerten 23 ezer néző volt.
A programigazgató szerint a gyermekeket célzó programok is népszerűek voltak, főleg a kézműves foglalkozások és a különböző játékok.
A Nagyváradi Kézműves Ház által szervezett vásáron 40 kézművesmester vett részt Partiumból, Belső-Erdélyből és Székelyföldről. Az idei év újdonságát a mesterségbemutatók jelentették, az érdeklődők nyomon követhették, hogyan készül a kopjafa, hogyan kell nemezelni vagy miként szövik a szőnyegeket.
Az idén nyolc társszervező egyesület és huszonöt partnerszervezet segítette a szervezők munkáját, köztük a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
Az V. Szent László Napoknak Debrecen volt a díszvendége.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 203 vendég böngészi