Főoldal Egyházak Reformáció 500 - Városkommunikációs pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság (MTI)

Reformáció 500 - Városkommunikációs pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2017. július 13. - Országos és határon túli városkommunikációs pályázatot hirdet változatos közösségi események kreatív koncepcióira a Reformáció Emlékbizottság a reformáció 500. évfordulója alkalmából.
A Városom reformációja című kiírásra a helyi önkormányzatokon kívül bármilyen művészeti együttes, protestáns gyülekezet, civil szervezet és oktatási intézmény nevezhet koncepciójával augusztus 11-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen - közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.
A nyertes koncepciók a megvalósításhoz pénzbeli támogatásban részesülnek, valamint a megvalósult eseményről teljes dokumentációt és másfél perces videót kapnak. Az első helyezett 150 ezer forintot, a második 100 ezer forintot és ajándékcsomagot, a harmadik helyezett pedig 50 ezer forintot és ajándékcsomagot nyer.
A pályázattal a Reformáció Emlékbizottság célja mozgósítani a reformációhoz kötődő, városi rangú településeket egész Magyarországon és a Kárpát-medencében. Az adott város közösségeinek egy kreatív koncepciót kell kidolgozniuk, felhasználva a város helyszíneinek egyedi tereit, elemeit, lehetőleg minél több helybélit bevonva a produkcióba. Az alkotás lehet zenei előadás, koncert, színházi jelenet, tánc, játék vagy flashmob, a lényeg, hogy szorosan kapcsolódjon a reformáció szellemiségéhez, üzenetéhez.
A zsűrit Igyártó Gabriella, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója; Szemerey Samu, a Kortárs Építészeti Központ alapító tagja; Bényi Ildikó műsorvezető, a Reformáció 500 nagykövete; valamint Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa alkotja.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 118 vendég böngészi