Főoldal Kárpát-medence A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő bűnbandát vettek őrizetbe Kárpátalján (MTI)

A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő bűnbandát vettek őrizetbe Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Ungvár, 2017. október 2. - A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő, Cserkaszi megyei lakosokból álló bűnbandát fogtak el Kárpátalján - jelentette be Arszen Avakov ukrán belügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

A helyszínre tartó csoportot felbérelték a magyar emlékmű felrobbantására. A feladatot a hivatalos közlés szerint a csoportnak "sürgősen végre kellett volna hajtania, az utóbbi időben ugyanis kiéleződött az ukrán-magyar viszony". A Kárpátalja megyében, a Vereckei-hágón található emlékmű elleni terrorcselekménynek "tűzre öntött olajként" kellett volna szolgálnia - idézte a belügyminiszter Facebook-bejegyzését az Unian hírügynökség.
A jelentés szerint a csoport tagjait a határ közelében vették őrizetbe. Elfogásukkor gázpalackhoz erősített, detonátorként üzemelő robbanószerkezetet és RGD-5 típusú kézigránátokat találtak náluk.
A nyomozás kiderítette, hogy a bűnbanda más bűncselekmények elkövetésében is részt vett. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

 

Módosítás dátuma: 2017. október 02. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 217 vendég böngészi