Főoldal pop-rock A táncdalfesztiválokat megidéző koncertet rendeznek a Sportarénában (MTI)

A táncdalfesztiválokat megidéző koncertet rendeznek a Sportarénában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 21. - A hatvanas évek nagy sikerű táncdalfesztiváljait felelevenítő koncertet rendeznek január 13-án a Papp László Budapest Sportarénában.
Az 1967-1968-as fesztivál 50 éves évfordulóján a koncert a magyar könnyűzene aranykorát idézi meg, a táncdalfesztiválok óta először szólalnak meg a legendás slágerek az eredeti szimfonikus tánczenekari hangszerelésben, 60 fős zenekar kíséretében, modern látványtechnikával fűszerezve - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.
Ötven évvel ezelőtt minden évben felhívást tettek közzé, amelyre amatőr, profi zeneszerzők és szövegírók tömegesen küldték be nyilvánosan addig el nem hangzott műveiket. A korai táncdalfesztiválok a Magyar Televízió legnézettebb műsorai közé tartoztak, s ebből következően pillanatok alatt országosan ismertté és népszerűvé tehették a bennük szereplőket. Annak ellenére, hogy a táncdalfesztiválokat hivatalosan a dalok versenyeiként rendezték meg, a sikert természetesen az előadók aratták le.
A januári koncerten az egykori táncdalfesztiválok sztárjai, Zalatnay Sarolta, Koós János, Poór Péter, Késmárky Marika, Soltész Rezső mellett Dolhai Attila, Koós Réka, Csonka András, Muri Enikő, Vastag Tamás, Egyházi Géza és Ambrus Rita is színpadra lépnek. Újra felcsendülnek Aradszky László, Szécsi Pál, Máté Péter, Harangozó Teri, Toldy Mária és Kovács Kati legnépszerűbb dalai.
Az est konferansziéi Gálvölgyi János és Koltai Róbert lesznek, zenei vezetője és karmestere Wolf Péter.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 86 vendég böngészi