Főoldal Hírek NGM: 2 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum iskolái (MTI)

NGM: 2 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum iskolái (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2017. december 19. - Csaknem 2 milliárd forintból korszerűsödik a Soproni Szakképzési Centrum tagintézmények infrastruktúrája - közölte Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára.
A tárca közleménye szerint Pölöskei Gáborné egy keddi szakmai konferencián, Sopronban kiemelt célnak nevezte a szakképző iskolák megújítását, mivel ez elengedhetetlen a szakmatanulás vonzóvá válásához. Kijelentette: a kormány továbbra is kiemelt figyelmet fordít a szak- és felnőttképzésre a tudásalapú, versenyképes gazdaság érdekében.
Hangsúlyozta, hogy a szakgimnáziumi képzésben lehetővé válik az érettségihez szorosan kapcsolt mellék-szakképesítések elválasztása és választhatóvá tétele, ez megfogalmazása szerint segítheti az ágazathoz igazodó tanulási utak kialakítását vagy a technikusi képzés duális tanulási útjának erősítését.
Jelezte, hogy az erről szóló törvénymódosítás szerint megalakulhatnak a gazdasági szereplőket tömörítő ágazati készségtanácsok, amelyek a szakképzés és felnőttképzés keretében folyó képzések szakmai tartalmait ellenőrizhetik, befolyásolhatják az oktatási tartalmak fejlesztését, így a gazdasági szempontok még inkább érvényre juthatnak a képzésekben.
Pölöskei Gáborné az eddigi intézkedések közül kiemelte a második szakképesítés megszerzésének ingyenessé tételét, az állami szakképző iskolák felnőttoktatási tevékenységének kiszélesítését, valamint a vállalati helyszínű, duális képzési rendszer kiterjesztését a felnőttoktatásra a munkaerőhiány rövid távú kezelése érdekében.
A helyettes államtitkár szerint az intézkedések eredményei mára kézzelfoghatóak, többszörösére emelkedett a felnőttoktatásban résztvevők száma, az új szakmai ismeretek és a második szakképesítések birtokában az emberek jobban meg tudják állni helyüket a munkaerőpiacon - olvasható a közleményben.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 68 vendég böngészi