Főoldal Egyházak Támogatja a kormány az aleppói görög katolikus oktatási programot (MTI)

Támogatja a kormány az aleppói görög katolikus oktatási programot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 30. - A kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztési programját - derült ki a Magyar Közlönyből.
A pénteken megjelent határozat szerint a kabinet támogatni akarja az üldöztetést szenvedő szíriai keresztény közösségeket, a polgárháború miatt elmenekült keresztények hazatelepítését és iskolaépítését célzó projekteket, amelyek egyeznek a magyar menekültpolitikával és a helyben segítés elvével.
Az összeget az idei költségvetésben különítik el a fejezeti tartalék és tavalyi költségvetési maradványok felhasználásával, valamint átcsoportosítással.
Orbán Viktor miniszterelnök december 20-án tárgyalt Budapesten Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel, egyebek mellett az üldözött közel-keleti keresztényeknek nyújtott további magyar segítségről. A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, Havasi Bertalan akkori tájékoztatása szerint a megbeszélésen elhangzott: Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez. További segítséget jelent a helyi keresztény közösségnek ottani diákok magyarországi ösztöndíj-lehetőségének biztosítása - tette hozzá a sajtófőnök.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 237 vendég böngészi