Főoldal Kárpát-medence Az EMNP szerint a román kormány ellehetetleníti gazdaságilag Erdélyt (MTI)

Az EMNP szerint a román kormány ellehetetleníti gazdaságilag Erdélyt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. január 31. - Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint a román kormány ellehetetleníti gazdaságilag és infrastrukturálisan Erdélyt - jelentette ki Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke szerdán.
A párt közleménye szerint egy nagyváradi sajtótájékoztatón Szilágyi elmondta: a héten beiktatott új román kormány nem lesz hosszabb életű, mint amilyen az előző kettő volt. Szerinte az új kabinetben régi arcok vannak, a miniszterelnök személye ugyan változott, de a kormány tényleges vezetője ugyancsak Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. 
Szilágyi Zsolt szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) újra biankó csekket adott a kormánynak azzal, hogy  "feltételek nélkül" támogatta a beiktatását. Szilágyi Zsolt szerint feltételekhez kellett volna kötni a kabinet támogatását.
Zatykó Gyula, az EMNP országos alelnöke szerint a kormányprogram legnagyobb vesztese Erdély, miközben épp ez a régió az ország gazdasági motorja. "A Bors és Brassó közötti észak-erdélyi autópályának nyoma sincs, ami súlyosan veszélyezteti az erdélyi befektetések sikerét. Jól látható, hogy a jelentősebb erdélyi városokat ki akarják hagyni az autópályák hálózatából" - mondta Zatykó Gyula, aki szerint elmondható, hogy az új kormány is magára hagyta Erdélyt.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 256 vendég böngészi