Főoldal Kárpát-medence Orbán-Pásztor-találkozó: továbbra is a nemzetépítés a legfőbb közös cél (MTI)

Orbán-Pásztor-találkozó: továbbra is a nemzetépítés a legfőbb közös cél (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2018. február 5. - A magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozóról, a gazdaságfejlesztési programokról és a magyarországi választásokról is egyeztetett egymással hétfő délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSz) elnöke az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.
A megbeszélés aktualitását az adta, hogy pénteken tartják a soron következő magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozót Budapesten.
Ezzel kapcsolatban a mai megbeszélésen kiemelték: a két ország együttműködése folyamatosan mélyül, és egyre konkrétabbá válik, egyre több területre terjed ki - ismertette a sajtófőnök.
Hozzátette: Orbán Viktor ismét hitet tett az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése mellett, ami a vajdasági magyarságnak is elsőrendű érdeke.
Pásztor István tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy a VMSz kormányzati szerepvállalásának köszönhetően a magyar közösség ma már megbecsült része a szerb társadalomnak.
A tárgyaláson áttekintették a magyar kormány és a VMSz közös gazdaságfejlesztési programjának eddigi eredményeit és a végrehajtás ez évi ütemezését. A feladatok teljesítése időarányosan jól halad - állapították meg, kiemelve a kisvállalkozások támogatásának erősítését, és a föld- illetve házvásárlási programot, ami a leginkább hozzájárul a vajdasági magyarok szülőföldön maradásához.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 322 vendég böngészi