Főoldal Egyházak Donald Trump: a hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll (MTI)

Donald Trump: a hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Washington, 2018. február 8. - A hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll - hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az idei  Nemzeti Imareggelin  csütörtökön Washingtonban.
A rendezvényt megnyitó  beszédében  az elnök hangsúlyozta: Amerika a hívő emberek nemzete, és az országot erősíti az ima ereje.
"Ma hálát adunk Istennek,  hogy amerikaiak vagyunk" - fogalmazott Trump.
Az amerikai elnök beszédében  szólt az Egyesült Államokat sújtó, járvány méreteit  öltő  kábítószer-fogyasztás gondjairól és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által elkövetett vallási üldözésekről. "Ma az Iszlám Állam ellen küzdő koalíciós erők csaknem 100 százalékát felszabadították azoknak a területeknek Irakban és Szíriában, amelyeket ezek a gyilkosok nemrégiben még ellenőrzésük alatt tartottak" - szögezte le Donald Trump. Hozzátette: az Iszlám Állam elleni küzdelemben "még sok a tennivaló, de soha nem pihenünk meg, amíg teljesen be nem fejezzük a munkánkat".
Az imareggeli kezdete előtt az elnök Twitter-bejegyzésben  utal arra, hogy a rendezvényen sok vallási és politikai vezető és "sok barátom" lesz jelen.       A Nemzeti Imareggeli az Egyesült Államokban 65 esztendőre visszatekintő hagyomány, amelyet Abraham Vereide, norvég születésű amerikai metodista tiszteletes hívott életre.  Minden év első csütörtökén rendezik az amerikai fővárosban, az idén kivételesen a hónap második csütörtökén tartják. A minden alkalommal  a washingtoni Hilton szálloda báltermében megtartott rendezvény "házigazdája" az amerikai kongresszus.
Dwight Eisenhower elnöksége óta valamennyi amerikai elnök részt vesz és beszédet mond a több mint száz országból  érkező, több ezer vendég jelenlétében.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 264 vendég böngészi