Főoldal Kárpát-medence A nagyváradi önkormányzat megháromszorozta a Szent László Napok támogatását (MTI)

A nagyváradi önkormányzat megháromszorozta a Szent László Napok támogatását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Nagyvárad, 2018. március 2. - Az eddigi támogatás közel háromszorosával támogatja a nagyváradi önkormányzat a Szent László Napok idei megrendezését - írja pénteki számában a Krónika erdélyi magyar napilap.
A Kolozsvári Magyar Napok mintájára idén - június 22-24. között - hatodik alkalommal megtartandó rendezvénysorozat a tavalyi 36 ezer lej (2,52 millió forint) után idén 90 ezer lej (6,3 millió forint) támogatásban részesül a helyi költségvetésből.
Zatykó Gyula, a rendezvény főszervezője úgy vélte, a megnövelt támogatás azt jelzi, hogy a város fontosnak tartja a rendezvényt.
A Krónikának arról számolt be, hogy más magyar érdekeltségű rendezvények is jelentős támogatást kapnak a várostól 2018-ban. Az önkormányzat a Festum Varadinum rendezvénysorozatot és az augusztus 20-i debreceni virágkarnevál kocsiainak a nagyváradi felvonulását is támogatja. Az önkormányzat turisztikai irodája ugyanakkor idén is megszervezi a kisebbségek ünnepét, amikor a szlovák, zsidó és magyar közösség hagyományait, kultúráját és konyháját ismerhetik meg a nagyváradi várba látogató turisták.
A nagyváradi önkormányzat idén mintegy négymillió lejt (280 millió forint) költ különböző rendezvények támogatására, azt remélve, hogy ezek révén is sikerül növelni a városba látogató turisták számát.
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) által vezetett nagyváradi önkormányzat olyan körülmények között növelte a magyar rendezvények támogatását, hogy közben a PNL éles harcot vív a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) Bihar megyét vezető koalíciójával. A nagyváradi polgármesteri hivatal magyar ügyekért felelős tanácsadói tisztségét Zatykó Gyula tölti be, aki egyben az RMDSZ ellenzékeként működő Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke is.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 204 vendég böngészi