Főoldal Kárpát-medence Az EBESZ szerint nyugodt a helyzet Kárpátalján (MTI)

Az EBESZ szerint nyugodt a helyzet Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Ungvár, 2018. március 12. - Alexander Hug, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai megfigyelő missziójának első vezetőhelyettese hétfőn arról tájékoztatott, hogy a szervezet fokozta megfigyelői tevékenységét Ungváron a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székházát februárban ért támadások miatt, és jelezte, a helyzet jelenleg a régióban nyugodt.
A Novoje Vremja országos ukrán rádiócsatornának nyilatkozva Hug azt is elmondta, hogy az EBESZ-misszió az utóbbi hetekben utánajárt a KMKSZ-székházat ért incidensekkel kapcsolatos információknak. "Megfigyeléseink szerint összességében a helyzet jelenleg nyugodt ebben a térségben" - tette hozzá.
Az EBESZ-tisztségviselő közölte, hogy a szervezet nem nyitott külön irodát Ungváron, hanem több járőrt vezényelt Kárpátaljára (a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszkban állomásozó misszió kötelékéből). Megfigyeléseinek eredményeit az EBESZ-misszó február 28-i, március 1-jei, 5-i és 7-i jelentéseiben összegezte - mondta.
Ukrán illetékesek és médiumok a hétvégén sorozatban cáfolták Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter múlt csütörtöki bejelentését, amely szerint fokozott az EBESZ megfigyelőinek jelenléte Kárpátalján.
A mukachevo.net munkácsi hírportál hétfőn azt írta, hogy az utóbbi napokban Ungváron és Beregszászon lehetett látni az EBESZ autóit.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 217 vendég böngészi