Főoldal Kárpát-medence Tőkés László: káros lenne a külhoni magyarság számára, ha a Fidesz-KDNP elveszítené a választást (MTI)

Tőkés László: káros lenne a külhoni magyarság számára, ha a Fidesz-KDNP elveszítené a választást (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2018. március 22. - Kimondhatatlan veszteséget okozna a külhoni magyarság számára, ha Fidesz-KDNP elveszítené az országgyűlési választást - jelentette ki Tőkés László európai parlamenti képviselő csütörtökön Budapesten.

A néppárti politikus, Balog Zoltánnal, az Emberi Erődforrások Minisztériumának vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, abból az alkalomból, hogy tíz éve működik budapesti képviseleti irodája.
Tőkés László úgy vélekedett: a választások alkalmával is egyfajta nemzetvédelmi küzdelem folyik. Ezért egyetért Orbán Viktor miniszterelnökkel abban, hogy ezúttal nem a választásokat, hanem a jövőnket kell megnyerni.
Ugyanis vallásunk és nemzeti hovatartozásunk jelenti az erőt adó kohéziót, vagyis Székelyföld legyen székely föld, Magyarország pedig magyar ország - tette hozzá a református püspök.
Az elmúlt évtizedben kifejtett tevékenységét összegezve elmondta, hogy annak középpontjában a kisebbségek, a kereszténység, a környezet védelme, a kulturális örökség megőrzése állt, és európai képviselővé választásával a határok feletti nemzetegyesítés példája valósult meg.
Ugyanakkor az iroda létrehozásával egyfajta erdélyi nagykövetség nyílt Budapesten - fűzte hozzá.
Tőkés László úgy vélekedett, hogy a nemzet, a külhoni magyarság érdekeinek védelmében kifejtett tevékenysége annál is inkább szükséges, mert nem csupán az "utódállamokban" tapasztal elhatalmasodó magyarellenességet, hanem európai szinten is.
"A magyarságvédelem, az identitásunk védelme, a nemzetvédelem az a platform, amelyen kifejtem tevékenységemet" - fogalmazott.
Hozzátette, hogy a migráció miatt az Európai Unióval,  az ENSZ-szel, a nehezen azonosítható sötét háttérhatalmakkal és a "sorosi diabolikus boszorkánykonyhákkal" szembeni magyar küzdelem a nemzeti önvédelemről, a nemzetvédelemről szól.
Különösen fontos ez abban a helyzetben, amikor már-már átcsapnak a fejünk felett a migráció özönvízi  hullámai - hangsúlyozta Tőkés László.
Úgy vélekedett, hogy a bevándorlást szabályozó európai uniós dokumentum, a dublini egyezmény reformja nem jelent mást, mint a gátnélküli migráció legitimálását.
Balog Zoltán azt hangsúlyozta, hogy Tőkés László európai parlamenti képviselővé választása hatalmas áttörést jelentettet, mert a magyarság összefogásának szimbólumává vált.
Ugyanakkor a Fidesz-KDNP 2014-ben ugyancsak a magyarság összetartozása melletti kiállást kívánta jelezni Brüsszel számára azzal, hogy Európai Parlamenti képviselő-jelöltjeinek listáján helyet biztosított egy kárpátaljai, egy délvidéki és egy erdélyi magyar politikusnak, vagyis Tőkés Lászlónak - mondta.
Tőkés László tevékenysége nem kizárólag a romániai magyarság képviseletét jelenti Európában, hanem azt, hogy a magyarság közös ügyei nem ismernek országhatárokat - mondta Balog Zoltán.


 

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 280 vendég böngészi