Főoldal Hírek Az ö-ző nyelvjárás ápolására hirdettek pályázatot (MTI)

Az ö-ző nyelvjárás ápolására hirdettek pályázatot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2018. október 15. - Az úgynevezett ö-ző nyelvjárás ápolásáért és megőrzéséért hirdetett pályázatot a hódmezővásárhelyi Wass Albert Irodalompártoló Egyesület.
"Azért tartjuk fontosnak möghirdetni minden évben az ö-ző tájnyelvi pályázatunkat, hogy mögőrződjön a helyieknek nagyon fontos édös kincs, amivel mögismerjük egymást akármilyen városban is vagyunk" - mondta el az M5 csatorna hétfői kulturális híradójában Fülöpné Rákos Éva, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület egyik alapítója.
Mint hozzátette: az ö-ző nyelvjárás értékét bizonyítja az is, hogy bekerült a Városi, illetve a Megyei Értéktárba, melyek tagjai ígéretet tettek arra, hogy javasolni fogják az Országos Értéktárba való felvételét is.
Az ö-ző nyelvjárás a magyar nyelv egyik kincse, amelynek megőrzéséért a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület immár nyolcadik alkalommal hirdette meg nyelvjárási pályázatát. A szervezet olyan történeteket vár, melyeket vásárhelyi nyelven írnak vagy mondanak el, tematikai és műfaji megkötés nélkül.
A pályaművek leadási határideje 2019. január 9-e; a legjobb történetekből könyv készül.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 189 vendég böngészi