Főoldal Média KTK: közérdek a print médiakultúra megmentése (MTI)

KTK: közérdek a print médiakultúra megmentése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2018. december 5. - Közérdek fűződik Magyarországon a print médiakultúra megmentéséhez - hangsúlyozta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azzal kapcsolatban, hogy a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányításszerzését az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó felett.
Azt írták, a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény lehetőséget biztosít a kormánynak arra, hogy közérdekből nemzetstratégiainak minősítsen egyes vállalati összefonódásokat.
A kabinet eddig huszonegyszer hozott ilyen döntést, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt érintő fúzió nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánítása tehát nem egyedi eset - szögezték le.
A kormányrendelet "kiemelt indoka, hogy közérdek fűződik Magyarországon a print és nyomtatott médiakultúra megmentéséhez és a helyi, különösen a megyei nyilvánosság fórumainak hosszú távú megmaradásához" - fogalmaztak. Ezt a célt tűzte ki alapító okiratában az alapítvány, és "külön támogatandó, hogy ezt nem profitszerzési célzattal, hanem nonprofit alapon kívánja megvalósítani" - olvasható a közleményben.
A kormány szerdán rendeletben közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság, a Magyar Idők Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság, a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint az Opus Press Zártkörűen Működő Részvénytársaság feletti irányítás Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány általi megszerzésével megvalósuló összefonódást.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 80 vendég böngészi