Főoldal Kárpát-medence Bocskor Andrea: európai uniós fellépésre van szükség a kárpátaljai magyarság védelmében (MTI)

Bocskor Andrea: európai uniós fellépésre van szükség a kárpátaljai magyarság védelmében (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Brüsszel, 2019. július 24. - Az Európai Unió fellépésére van szükség a kárpátaljai magyarság védelmében - emelte ki szerdán Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő, egyúttal felhívta a figyelmet az ukrajnai előrehozott választások során tapasztalt jogsértésekre.
A képviselő levelet írt Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság megválasztott elnökének, David Sassolinek, az EP új elnökének, illetve Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselőnek és Johannes Hahn bővítési biztosnak.
Ebben tájékoztatást adott a kárpátaljai magyarság képviselőivel szembeni visszaélésekről, hatósági vegzálásokról az előrehozott parlamenti választás kampányában. Kitért "a kárpátaljai szavazókat megtévesztő provokatív szórólapokra és a kampánycsend ideje alatt küldött megtévesztő SMS-ekre" is, és hangsúlyozta, bizonyítottan sor került szavazatvásárlásra is a hátrányos helyzetben élők körében.
"Az előrehozott parlamenti választás rövid idő alatt történő megszervezése pozitív, de a magyar többségű választási körzet létrehozásának elutasítása, a hatósági visszaélések, a nemzeti kisebbségek képviselőivel szembeni egyenlőtlen feltételek kialakítása negatív hatással van a demokráciára, illetve az általános emberi, polgári és nemzeti kisebbségek jogokra" - írta Bocskor Andrea.
Végül pedig arra kérte az EU vezetőit, hogy "jobban figyeljenek oda az Ukrajnában gyakori kisebbségi jogsértésekre, mivel pozitív változások csak a törvényesség, a társadalmi- és jogegyenlőség valós megteremtésével indulhatnak meg".

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 163 vendég böngészi