Főoldal pop-rock Pályázat a beatkorszak koncertjeiről (MTI)

Pályázat a beatkorszak koncertjeiről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2020. május 11. - A magyarországi beatkorszak idején esett koncertélmények megírására buzdít hétfőn közzétett pénzdíjas felhívásában az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak blog.
Mindannyian rég voltunk már koncerten és úgy áll a helyzet, hogy még jó ideig nem is hallhatjuk a kedvenceinket élőben. Ezért kíváncsiak vagyunk régi koncerteken megesett történetekre, arra, mivel koccintottak a buli előtt, milyen ruhát viseltek aznap. Persze a legfontosabb mégis az, ami a színpadon történt vagy a nézőtéren, mialatt játszott a zenekar - közölték a szervezők az MTI-vel.
Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak blog a Nagy Generáció és az utánuk feltűnő, földalatti nemzedék legemlékezetesebb fellépéseinek felelevenítésére hívja a beat- pop-, táncdal- és rockrajongókat.
A felhívásban 1500 és 5000 leütés közötti terjedelmű anekdotákat, tárcákat, elbeszéléseket, egyperceseket várnak. A történetek egy-egy fotóval is illusztrálhatók, azonban kizárólag olyan fényképeket fogadnak el, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja.
A legjobban sikerült írásokat a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közlik, szerzőiket az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának kiadványaiból összeállított, a beatkorszak hősei által dedikált könyvcsomaggal jutalmazzák. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három szöveg szerzője ezen felül 50 ezer, 30 ezer és 20 ezer forintos jutalomban részesül.
A történeteket és a kérdéseket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre várják, a legszínvonalasabb írásokat folyamatosan közlik a beatkorszak.blog.hu-n. A beküldési határidő 2020. június 30.
A 2016 novemberében indult Volt egyszer egy beatkorszak blogon zenészekkel és háttéremberekkel készített életútinterjúkat publikálnak, poptörténeti konferenciákat és pódiumbeszélgetéseket szerveznek, valamint a könnyűzene-történet híres helyszínein emléktáblák elhelyezését szervezik. Emellett a legendás zenekarok és koncerthelyek, valamint kevésbé ismert, de meghatározó alakok minél szélesebb körű bemutatását is célul tűzték ki.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 95 vendég böngészi