Főoldal Kárpát-medence Varga Judit: újabb esélyt kap a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése (MTI)

Varga Judit: újabb esélyt kap a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. május 20. - Újabb esélyt kap a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése - írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán szerdán.
"A szervezők mellett én is az Európai Bizottsághoz fordultam, és kértem az aláírásgyűjtési időszak meghosszabbítását tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány miatt a tagállamok által elrendelt utazási és kijárási korlátozások rendkívül megnehezítették az aláírásgyűjtést. Sikerként könyvelhetjük el, hogy a Bizottság mai javaslata szerint az uniós polgárok számára ismét megnyílik a lehetőség a kezdeményezés támogatására" - áll a miniszter bejegyzésében.
Amennyiben az Európai Parlament és a tanács elfogadja a javaslatot, további hat hónappal hosszabbodik majd meg az aláírásgyűjtés időszaka. A példaértékű magyar összefogásnak köszönhetően már több mint 1 millió uniós polgár támogatását bírja a kezdeményezés. Azonban az 1 millió aláírás kritériuma mellett azt a feltételt is teljesíteni kell, miszerint legalább 7 tagállamban meghatározott számú aláírást kell elérni - figyelmeztetett a miniszter.
"Ne feledjük el, minél több aláírás gyűlik össze, annál erősebb lesz a közös üzenet. Minden magyar aláírás számít!" - írta Varga Judit.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 147 vendég böngészi