Főoldal Kárpát-medence Semjén Zsolt a választáson való részvételre és az RMDSZ támogatására kéri a nem Románia területén élő erdélyi magyarokat (MTI)

Semjén Zsolt a választáson való részvételre és az RMDSZ támogatására kéri a nem Románia területén élő erdélyi magyarokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. december 4. - A vasárnapi romániai parlamenti választáson való részvételre és az RMDSZ támogatására kéri a nem Románia területén élő erdélyi magyarokat Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a közösségi oldalán közzétett üzenetében.
Semjén Zsolt azt kérte, hogy a Magyarországon, illetve a világ egyéb pontjain élő erdélyi magyarok, érvényes román okmányaikkal  - személyigazolvány, útlevél - menjenek el választani és adják le szavazatukat az RMDSZ-re, hogy "Romániában, Erdélyben a magyarság meghatározó erő maradhasson, és a magyar értékek és érdekek védelmezője lehessen". 
Kiemelte: nemcsak Románián belül fognak voksolni, hanem sok százezer, akár milliós nagyságrendben a diaszpórából is.
Ha a diaszpórából nem érkeznek szavazatok, akkor nehéz helyzetbe kerülhet a magyar képviselet Bukarestben - mutatott rá a miniszterelnök-helyettes.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 329 vendég böngészi