Főoldal Hírek Tőkés László fogta az Európai Bizottság alelnökét, és belekalapálta a földbe (foter)

Tőkés László fogta az Európai Bizottság alelnökét, és belekalapálta a földbe (foter)

E-mail Nyomtatás PDF


2021. január 28. - Cinikusnak és szégyenteljesnek nevezte az Európai Bizottság döntését, amivel lesöpörték az asztalról a Minority SafePack kezdeményezést.
Věra Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének írt levelet Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az Európai Parlament volt tagja, és hát egyáltalán nem volt elragadtatva tőle, hogy a címzett javaslatára az EB lesöpörte az asztalról az európai nemzeti kisebbségek védelmére irányuló Minority SafePack kezdeményezést.
„Az Európai Bizottság döntése cinikus és szégyenteljes. Jól tükrözi azt a kettős mércét, amelynek elszenvedői vagyunk immár több évtizede. Míg más kisebbségi közösségek vagy az unióba irányuló migráció kapcsán Ön és az Európai Bizottság az emberi jogok és az identitáshoz való jog élharcosának mutatják magukat, és buzgón kiállnak az adott közösség védelmében, ezenközben az európai őshonos közösségek kultúrájának, nyelvének, hagyományainak, megmaradásának és jogainak védelme sem önt, sem pedig az Európai Bizottságot igazából nem érdekli”
– írta a korábbi református püspök.
A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levélben emlékeztetett, hogy az unió lakosságának tizede valamely kisebbséghez tartozik, az EB pedig most semmibe vette őket.
„A sikeres európai polgári kezdeményezések merev visszautasításával ugyanakkor az Európai Bizottság gúnyt űz saját magából és az uniós intézményrendszerből is”
– kalapált még egyet Jourován Tőkés, aki szerint ennek tükrében a Lisszaboni Szerződés által 2009-ben bevezetett Európai Polgári Kezdeményezés (European Citizens’ Initiative) – amelynek értelmében egymillió aláírás összegyűjtésével az unió polgárai maguk is törvényhozási folyamatot indíthatnak el – nem más, mint ámítás.
A dörgedelmes levél végén Tőkés arra kéri Věra Jourovát, vizsgálják felül a döntést.
Edgár


 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 91 vendég böngészi