Főoldal Kárpát-medence Kelemen Hunor: az RMDSZ számára az erdélyi magyar érdek érvényesítése a tét (MTI)

Kelemen Hunor: az RMDSZ számára az erdélyi magyar érdek érvényesítése a tét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2024. február 21., szerda - Kelemen Hunor szerint a romániai választások összevonása nem változtat semmin, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség számára 2024-ben is az erdélyi magyar érdek érvényesítése a tét.

Az RMDSZ elnöke közösségi oldalán szerda este reagált arra, hogy Marcel Ciolacu szociáldemokrata miniszterelnök és Nicolae Ciuca liberális szenátusi elnök bejelentette, hogy a két kormánypárt választási szövetségre lép, illetve összevonják és június 9-én szervezik meg az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat.

 

"Nem félünk tőle, a munkát elvégeztük, sőt, jól végeztük az elmúlt években, bátran állunk közösségünk elé. A választások összevonása nem változtat a téten: nekünk az erdélyi magyarok érdekét kell érvényesíteni 2024-ben is. A magyaroknak győzniük kell az önkormányzatokban, és meg kell őriznünk európai képviseletünket. Csak így tudjuk megvédeni közösségünket a román szélsőségesektől: ha mi irányítjuk a magyarlakta településeket, erős képviseletünk van Bukarestben és Brüsszelben" - hangsúlyozta Kelemen Hunor.

Hozzátette: a román közéletben túl sok szó esett az elmúlt időszakban a hatalomtechnikai játszmákról, "akikre viszont egyáltalán nem jutott idő, azok az állampolgárok".

"Pedig ennek az évnek településeink további fejlesztéséről és az Európai Unió jövőjéről kell szólnia, nem a politikai játszmákról. A nagy zajban azt gondolom, szükség van a józan és hiteles hangokra, és ezek vagyunk, leszünk mi" - zárta bejegyzését az RMDSZ elnöke.

 

Módosítás dátuma: 2024. február 22. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 88 vendég böngészi