Főoldal Hírek Sziget: mérik a zajszintet

Sziget: mérik a zajszintet

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest
A beérkezett panaszok miatt csütörtökön éjszaka ismét zajszint-ellenõrzést tart az óbudai Hajógyári-sziget környékén Bús Balázs III.
Budapest
A beérkezett panaszok miatt csütörtökön éjszaka ismét zajszint-ellenõrzést tart az óbudai Hajógyári-sziget környékén Bús Balázs III. kerületi polgármester és a megbízott szakértõ - közölte a III. kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-vel. Az újabb ellenõrzés oka, hogy az elmúlt éjszaka több panasz is érkezett a Sziget fesztiválról kiszûrõdõ zaj miatt az önkormányzathoz - olvasható a helyhatóság közleményében.

Mint írták: "a probléma haladéktalan megszüntetése érdekében" csütörtökön a polgármester hivatalában újabb egyeztetést folytatott a Sziget fõszervezõjével, Gerendai Károllyal és tájékoztatást kért tõle a beérkezett panaszok kivizsgálására.
Legutóbb szerda hajnalban volt zajszint-mérés, a Duna mindkét oldalán - Óbudán kettõ, a pesti oldalon pedig Újpesten, illetve a XIII. kerületben összesen három ponton - tartottak hangpróbát a Sziget fesztivál szervezõi és a kerületi önkormányzatok képviselõi. Gerendai Károly, a fesztivál fõszervezõje akkor elmondta, hogy külön-külön és együtt is bekapcsolták az éjszakai program helyszínein a hangtechnikát és beállították a hangszinteket. Véleménye szerint füllel és mûszerekkel is azt mérték, hogy a jelenlegi akusztikai viszonyok között a környéken lakók nem hallják a rendezvény zaját.

Az elmúlt évekhez képest változás, hogy hanglimitereket állítottak be több programhelyszínre, ezek a készülékek az elõre beállított értéken tartják a hangszintet, és ha a hangtechnikusok ezt próbálják a megengedettnél jobban növelni, akkor a mûszerek automatikusan leszabályozzák az értékeket, majd két perc után leállítják a berendezéseket.
A Sziget fõszervezõje akkor hangsúlyozta, hogy a hanglimitereken beállított értékek az akusztikai viszonyok alapján egy központi szerverrõl folyamatosan újrakalibrálhatóak.
Módosítás dátuma: 2008. augusztus 15. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 101 vendég böngészi