Főoldal színház Az Operában nem lesz Anyegin-bemutató

Az Operában nem lesz Anyegin-bemutató

E-mail Nyomtatás PDF
Elmarad az Anyegin decemberre tervezett bemutatója a Magyar Állami Operaházban.

 Elmarad az Anyegin decemberre tervezett bemutatója a Magyar Állami Operaházban. Az intézmény elsõsorban szervezési, mûvészeti okokkal indokolta a változást.
"Az Anyegin bemutatója helyett a Bohéméletet és a Pillangóasszonyt adja elõ az Operaház decemberben. (Puccini: Madama Butterfly címû operáját, amely Pillangókisasszony néven vált ismertté, 2000-tõl Magyarországon is a szöveghû fordítás szerint, Pillangóasszony címmel adják elõ.) Az Operaház közlése szerint a premiert elsõsorban szervezési, mûvészeti okok miatt váltja fel a korábban is nagy sikerrel játszott két darab. Az új vezetésû dalszínház korábbi közlése szerint az Anyegin, Puskin verses regényének zenei feldolgozása december 17-én került volna színpadra.
"Alapvetõ célunk és feladatunk az, hogy megfelelõ mûvészeti színvonalú elõadásokat biztosítsunk az Operaház közönsége számára. Az Anyegin esetében azt kellett látnunk, hogy bármennyire is szeretnénk, az idõ rövidsége miatt ez nem lehetséges" - áll a közleményben.
Kiderült: Kovalik Balázs rendezõvel az elmúlt hetekben keresték a megoldásokat, de a rendelkezésre álló rövid idõben nem tudtak felállítani olyan próbarendet, amely lehetõvé tette volna a mûvészek megfelelõ felkészülését, és egy komplett, minden szempontból magas színvonalú elõadás színpadra vitelét. Az évad többi bemutatóját nem érinti a változás: október eleje óta játssza A próba címû rockbalettet az Erkel Színház, márciusban színpadra kerül "egy különleges Bartók-hármas" (A kékszakállú herceg vára, A fából faragott királyfi és A csodálatos mandarin), ezt májusban Wagner A nürnbergi mesterdalnokok címû vígoperájának premierje követi.

Módosítás dátuma: 2005. október 17. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 134 vendég böngészi