Főoldal könyv Már Farkasházy sem a régi - már nem tiltakozik a Demokrata ellen

Már Farkasházy sem a régi - már nem tiltakozik a Demokrata ellen

E-mail Nyomtatás PDF
- Semmi értelme tiltakozni. A
- Semmi értelme tiltakozni. Ahogy annak idején a Demokratikus Charta kapcsán, most is azt mondhatnák, hogy aki fellép az ilyen jelenségek ellen, az a halódó, tönkrement MSZP malmára hajtja a vizet – mondta el Farkasházy Tivadar, a Hócipõ fõszerkesztõje annak kapcsán, hogy a Demokrata címû hetilap szerzõje gyilkosnak nevezte Spiró Györgyöt, Konrád Györgyöt és Nádas Pétert, és mûveik megrongálására hívott fel.
Farkasházy emlékeztetett arra, hogy a Demokrata Orbán Viktor kedvenc lapja és jubileumi ünnepségén Pokorni Zoltán is ott volt. Szerinte a szélsõjobb azért is támadja ezeket az írókat, mert irigy arra, hogy Európa-szerte ismertté tudtak válni.
Ugyanakkor a Magyar Demokratikus Charta tiltakozik a Demokrata címû lapban megjelentek miatt. Bauer Tamás, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária és Vitányi Iván, a Magyar Demokratikus Charta szóvivõi a nyilatkozatban arra reagálnak, hogy "a magát Demokratának nevezõ hetilapban" a "Harcra fel!" címû írásban a következõk olvashatók:
„Alakítsunk kis házi kommandókat. Három-négy fõs csoportokban fésüljük át a könyvtárakat, és lopkodjuk ki, majd semmisítsük meg a ballib hazaárulás és ízléstelenség fekélygócait. Ha a kicsempészés nem megoldható, tépjünk a lapokba, firkáljuk össze, szellemi mérgezésre tegyük alkalmatlanná a futtatott senkiházik mocskait, mit hazaáruló médiánk minden szinten propagál. Ne becsüljük le ezt a feladatot. A világ sorsa szellemi síkon dõl el...” ... „Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok.” … „Erkölcsi gátlásunk ne legyen. Ezek gyilkosaink, és mérgeiket ki kell iktatnunk a szervezetünkbõl” - olvasható a hetilap cikkében.
A szóvivõk arra hívják fel a figyelmet, hogy "a gyalázatos szöveget közreadó újság fõszerkesztõje a Fidesz kulturális (!) tagozatának tagja, a Magyar Gárda egyik alapítója. A lap elõfizetésére nagygyûlésen szólított fel a Fidesz elnöke, a párt politikusai rendszeresen a címlapon szerepelnek."
"Az ominózus írást abban a számban olvashatjuk, amelyben a kirekesztõ, rasszista Molnár Oszkár portréja szerepel az elsõ oldalon" – írják a szóvivõk, majd felszólítják a demokrácia híveit, utasítsák el az egész Magyarországot megalázó mondatokat, mielõtt a ragály tovább terjed.
„Aki pedig ezek után egy ilyen szellemiségû lapnak interjút ad, vagy bármilyen más módon együttmûködik a lap készítõivel, az egyszer s mindenkorra kiírja magát a tisztességes demokraták közösségébõl” – írják.
A négy értelmiségi Heinrich Heinét idézi: "Ott, ahol könyveket égetnek, végül embereket is égetni fognak".

Módosítás dátuma: 2009. november 07. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 99 vendég böngészi