Főoldal
Népzene


Sebestyén Márta ad koncertet vasárnap a fertődi Esterházy-kastélyegyüttesben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


2013. július 20. – Sebestyén Márta ad koncertet Esterházy Pál korának zenéjéből a politikus, költő és zeneszerző halálának 300. évfordulójára emlékezve vasárnap este Fertődön, az Esterházy –kastélyegyütteshez tartozó marionettszínházban.

Bővebben...
 

Újraindul a Fölszállott a páva (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Budapest, 2013. április 10. - Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (b) és Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója (b2)

Módosítás dátuma: 2013. április 10. szerda Bővebben...
 

Jávorszky Béla Szilárd megírta a magyar folk történetét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2013. április 4. - Négy évtizeddel ezelőtt nyílt meg a Liszt Ferenc téri Könyvklubban az első táncház, az évforduló alkalmából jelent meg a magyar népzene és világzene történetét feldolgozó első átfogó könyv. Jávorszky Béla Szilárd munkája egyszerre kultúrtörténeti anyag, szakkönyv és olvasmányos sztori.

Bővebben...
 

Fölszállott a páva - Döntő (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF



Budapest, 2012. december 15. Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója (k) átadja a díjat az énekes és szólisták kategória első helyezettjének, Csizmadia Annának, Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (b) társaságában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Duna Televízió Zrt. és a Hagyományok Háza közös szervezésű, Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató sorozatának döntőjén, az MTVA Kunigunda utcai 1-es stúdiójában 2012. december 15-én.

Módosítás dátuma: 2012. december 16. vasárnap Bővebben...
 

A Fonó Zenekar lemezbemutatója a Hagyományok Házában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 28. - Budapest - A táncházas népzenei új hullám második generációját képviselő Fonó Zenekar csütörtökön este a Hagyományok Házában, a Budai Vigadóban mutatja be Vadbarokk című új lemezét.

Bővebben...
 


3. oldal / 7

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 205 vendég böngészi