Főoldal pszicho
Pszicho

A pletyka nem olyan, mint hittük (Index)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. 01. 27. - Miért sikeresek a kuruzslók, mi az oka, hogy politikai tényeket is gyökeresen eltérően látunk világnézettől függően, hogyan tanulhatnak exportálni a magyar cégek? – többek között ezekre a kérdésekre keres választ Szeidl Ádám, a CEU közgazdasági tanszékének docense.

Bővebben...
 

Kinőhető az autizmus? (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. január 16. - London - Néhány, kisgyermekkorban autizmus spektrumzavarral (ASD) diagnosztizált gyermek megszabadul tüneteitől, és a diagnózis sem érvényes rájuk, ahogy idősebbekké válnak - állapították meg amerikai kutatók.

Bővebben...
 

A testbeszéd többet árulhat el az érzelmekről, mint az arckifejezések (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 4. - Washington - Az uralkodó elméletekkel ellentétben a testbeszéd többet árul el az intenzív érzelmekről, mint az arckifejezés - derül ki amerikai és izraeli kutatóknak a Science tudományos magazinban közzétett tanulmányából.

Bővebben...
 

Ősi "genetikai baleset" következménye lehet az intelligencia (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 3. - Washington - Választ adtak az Edinburghi Egyetem kutatói arra a kérdésre, hogy miként fejlődött ki az emberben - és más emlősökben - meglévő intelligencia: meghatározták azt a pontot az evolúció történelmében, amikor egy "genetikai baleset" nyomán kialakultak a gondolkozást és megfontolást lehetővé tévő gének.

Bővebben...
 

Nagy a depresszió kockázata azoknál, akiket bántalmaztak gyerekkorukban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 3. - Washington - Először dokumentálták német kutatók, hogy a gyerekkori traumák olyan epigenetikai változásokat indíthatnak el, amelyek következtében maradandóan megváltozik a stresszhormonok termelődését szabályozó rendszer.

Bővebben...
 


21. oldal / 26

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 184 vendég böngészi