Főoldal
Könyv


Farkas Gergely értékmentő sorozata: Sajó Sándor (barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. december 8. - Sajó Sándor 1868-ban született a felvidéki, Hont megyei Ipolyságon, generációkkal korábban elmagyarosodott német eredetű család sarjaként. Származását tekintve tehát nem volt magyar, de prófétai indulatú magyarságtudat és nemzetféltés annál hangsúlyosabban nyilvánult meg költészetében.

Bővebben...
 

Jánosi Zoltán kapja a Ratkó József - díjat

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 18. - Ratkó József - díj 2010
A Hangsúly Művelődési és Művészeti Alapítvány Kuratóriuma örömmel értesíti a közvéleményt, hogy egyhangú, titkos szavazással úgy döntött, hogy az idei Ratkó József - díjat Jánosi Zoltán költő, író, publicista kapja.

Bővebben...
 

Báthory Erzsébetről szóló regény jelent meg Amerikában (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 13. - Báthory Erzsébetről szóló regény jelent meg az Egyesült Államokban: Rebecca Johns Chicagóban élő író a grófnőről szóló véres legendákat dolgozta fel kedden napvilágot látott történetében.

Bővebben...
 

Nyelvüket köszörülő székelyek krónikása (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. július 24. - Tusványoson tegnap délután mutatták be a székely irodalom legújabb antológiáját: az Iszkiri a guruzsmás berbécs elől című kötet öt szerző — Fekete Vince, György Attila, Muszka Sándor, Orbán János Dénes és Sántha Attila — verseiből, prózájából kínál válogatást.

Bővebben...
 

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál: Négy új kötettel mutatkozik be a Forum (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. április 24. - Az 53 éve a vajdasági magyar irodalom és művelődés szolgálatában álló Forum kiadó négy friss kiadványt mutat be szombaton a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, de a vajdasági magyar könyvkiadók standján átfogó képet igyekszik nyújtani korábbi köteteiről is.

Bővebben...
 


9. oldal / 35

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 182 vendég böngészi